Projektas, skirtas vaikų regėjimo profilaktikai

Prienų r. sav. visuomenės sveikatos biuras vykdė projektą „Pradinių klasių mokinių ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikų regėjimo sistemos organų sutrikimų profilaktika“. Šio projekto tikslas buvo mažinti mokinių regos sistemos sutrikimų paplitimą Prienų rajono bendrojo lavinimo mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

rega

Projektą vykdyti šia tema pasirinkta todėl, kad įvertinus 2011-2013 m. vaikų profilaktinių sveikatos pažymų duomenis nustatyta, kad 2013 m. regos sistemos sutrikimų užregistruota daugiausiai, nors iki 2013 m. pirmoje vietoje buvo skeleto – raumenų sistemos sutrikimai. Lyginant 2011-2013 metų duomenis pastebima tendencija, kad regos sistemos sutrikimų daugėja didėjant vaikų amžiui.

Projekto metu buvo surengtos 2 paskaitos, skirtos ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir bendrojo ugdymo įstaigų pradinių klasių pedagogams. Paskaitas apie akių mankštų poveikį, regos sistemos sutrikimus ir profilaktikos galimybes skaitė gyd. Aušra Ališauskienė.

Pedagogams buvo rekomenduojama, kad esant galimybei, vaikai būtų kuo dažniau vedami į lauką, nes moksliniais tyrimais yra įrodyta, jog mažas buvimas lauke skatina trumparegystės atsiradimą ir progresavimą. Taipogi pedagogus skatinome antroje pamokų pusėje su vaikais atlikti akių mankšteles.

Po paskaitos buvo vykdoma apklausa. Apklausa parodė, kad paskaita patenkino susirinkusiųjų lūkesčius ir buvo naudinga. Kadangi pedagogai dar siūlė vykdyti projektus/paskaitas ir kitomis sveikatinimo temomis: fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, burnos ir asmens higienos profilaktikos bei kt., ateityje žadame ir toliau rengti panašius projektus/paskaitas.

 

Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė

Agnė Matlauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close