Parapijos šeimų šventėje šiluma dalinosi Liudas Mikalauskas (GALERIJA)

Praėjęs sekmadienis Prienų parapijai buvo išskirtinis. Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje apsilankė ir šv. Mišias aukojo aukščiausiasis Vilkaviškio vyskupijos dvasininkas – Jo Ekscelencija Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

DSC_5373

galerija0906

Šeimoms skirtas šv. Mišias ir apeigas J.E. R. Norvilai aukoti padėjo vyskupo generalvikaras mons. teol. lic. Gintautas Kuliešius bei policijos kapelionas, Išlaužo parapijos klebonas teol. lic. Sigitas Bitkauskas. Šv. Mišių metu Vilkaviškio vyskupas džiaugėsi matydamas daug šeimų, kurios į Šeimų šventę atskubėjo net iš kitų rajonų. Ir jaunos šeimos, ir jau daug metų savo abipuse meile besidžiaugiantys sutuoktiniais šv. Mišių metu, po bažnyčios skliautais skambant Kauno valstybinio muzikinio teatro solisto Liudo Mikalausko giedamoms giesmėms, galėjo atnaujinti santuokos įžadus bei gauti vyskupo palaiminimą.

Po šv. Mišių, lauke pučiant audringam vėjui bei krentant besikeičiantiems krituliams, didelė dalis dalyvavusiųjų apeigose sugužėjo į Parapijos namus, kur juos pasitiko šiluma, suneštinės vaišės bei pramogos vaikams. Sausakimšoje parapijos namų salėje užimtos buvo net stovimos vietos. Didelis dalis parapijiečių nepraleido progos pasiklausyti iš L. Mikalausko lūpų šiltai ir svetingai skambančių kūrinių. Jam akompanavo pianistė Virginija Unguraitytė. Prie profesionalų su savo smuiku prisijungė ir Prienų meno mokyklos smuikininkas Nojus Kondrotas. Visi susirinkusieji nuščiuvo, kai Nojaus atliekamą kūrinį „Ačiū, kad šalia esi“ (orig. „You Raise Me Up“) savo nepakartojamu balsu papildė ir Liudas. L. Mikalauskas ir visus pakvietė dainuoti. Atsistoję parapijiečiai kartu su solistu užtraukė širdį sukaustančią Maironio „Lietuva, brangi“, kuri 1989 m. jau buvo tapusi atgimstančios Lietuvos himnu.

Šeimų šventėje nestokota ir patarimų šeimoms bei laimingai gyvenančių šeimų liudijimų. Patirtimi apie savitarpio supratimą, dalinimąsi meile bei grupių pagalba poroms mielai dalinosi Vaidilė ir Dainius Šumskai – Dievo Motinos šeimų bendruomenės nariai bei Gyvenimo ir tikėjimo instituto lektoriai. Jie pabrėžė, kokia svarbi yra sutuoktinių malda ir poros pokalbis Viešpaties akivaizdoje, kokia svarbi yra pagalba kiekvienam šeimos nariui.

Po jų liudijimų ir patarimų parapijos savanorė Brigita Gelumbauskienė susirinkusiesiems uždavė klausimų, į kuriuos atsakymus turėtų žinoti abu sutuoktiniai. Nors nesutampančių atsakymų nepasitaikė, tačiau matėsi, kad kai kurie sutuoktiniai apie savo antrąsias puses dar žino ne viską.

Visos Šeimų šventės metu šypsena nedingo iš vienos renginio vedėjų, Prienų dekanato Šeimos centro vadovės Rūtos Buzaitės veido. Rūta džiaugėsi susirinkusiais ir šiltai bendraujančiais parapijiečiais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close