Praėję metai buvo ypač sėkmingi Prienų krašto kultūrizmo ir kūno rengybos (fitneso) sportininkams. Tai liudija taurės ir diplomai Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ lentynose.

 DSC_3593

Paskutinėmis 2014-ųjų akimirkomis paminėti puikius metus į Jiezną susirinko ne tik Jiezno sporto klubo nariai, bet ir sporto mėgėjai, rėmėjai bei tituluočiausi krašto stipruoliai. Lietuvos absoliutaus kultūrizmo čempiono Vytauto Sadausko vadovaujamą klubą aplankė stipriausias Nemuno kilpų krašto galiūnas Vidas Blekaitis bei kultūrizmo čempionas, kraštietis Gedvydas Norkevičius.

Gedvydas šiemet tik per vieną laiptelį nusileido V. Sadauskui ir absoliučioje vyrų lietuvių kultūrizmo kategorijoje užėmė antrąją vietą. Tiesa, šiemet G. Norkevičius bei V. Sadauskas tapo kolegomis. Vytautas įstojo į NAC kultūrizmo federaciją, kurioje jau kuris laikas sportuoja Gedvydas. Kartu su Vytautu įstojo ir jo dukra Evelina. Taigi, nuo šių metų Prienų krašto sportininkai ne tik varžosi tarpusavyje, bet ir siekia bendro tikslo – federacijos šlovės.

 

Į Jiezną grįžo su prizais

Vytauto ir Evelinos Sadauskų sprendimas dalyvauti abiejuose – pavasario ir rudens – varžybų sezonuose jiems atnešė pergalių laurus, bet kartu privertė narplioti sudėtingą varžybų grafiko tinklą. Varžybos sezono metu vyksta kas keletą dienų, todėl reikia ne tik joms pasiruošti, į jas nuvykti, bet ir pasirinkti, kurios varžybos svarbesnės, kurioms dar užteks jėgų. Pasak sportininkų, kiekvienos varžybos – didelis nuovargis. Daug jėgų atima ne tik pasiruošimas, bet ir kaitrios scenos apšvietimo lempos bei nuolat pasikartojančios apžiūros, sportininkų pasirengimo palyginimai. Jėgas sekina ir kiekvienos pozos paruošimas. Tačiau Sadauskų duetas turi kuo pasigirti.

Rudens maratoną pradėjo Evelina. Spalio 19 dieną kūno rengybos (fitneso) kategorijoje ji iškovojo antrąją vietą, o spalio 26 d. NAC federacijos Lietuvos taurės varžybose „Miss Figure“ kategorijoje iškovojo ir į Jiezną parsivežė 3-iosios vietos taurę. Šiose varžybose V. Sadauskui sekėsi dar geriau – jo apdovanojimų kolekciją papildė „Men Body“ kategorijos iki 1,79 m ir veteranų kategorijos pirmųjų vietų taurės.

Lapkričio 2 dieną Klaipėdos atvirame čempionate V. Sadauskas iškovojo dar dvi „auksines“ taures – laimėjo vyrų kategorijos bei čempionato absoliučios kategorijos pirmąsias vietas. Labiausiai V. Sadauską bei jo kolegas, kitus sportininkus nustebino pergalė Atvirame Lenkijos čempionate lapkričio 8 dieną. Lietuvis, nors kovėsi su dideliu būriu profesionalių sportininkų, nesunkiai iškovojo pirmąją vietą ir veteranų kategorijoje, ir vyrų absoliučioje kategorijoje. Lietuvis tapo Lenkijos čempionu.

Vytauto pasiruošimas abejonių nepaliko ir lapkričio 16 d. Garliavoje vykusio Baltijos kultūrizmo čempionato vertinimo komisijai. Čia jis įveikė stiprius priešininkus ir po palyginimo iškovojo veteranų kategorijos pirmąją vietą, o varžybų pabaigoje paaiškėjo, kad ir šiame čempionate tarp lietuvių jis yra absoliutus čempionas. Evelina šiek tiek tėčiui nusileido, tačiau tarp gausaus būrio merginų vis tiek iškovojo aukštą ketvirtą vietą absoliučioje kategorijoje.

Po savaitės Eveliną sėkmė lydėjo ir IFBB federacijos čempionate Kėdainiuose. Čia ji kūno rengybos (fitneso) kategorijoje įrodė esanti verta antrosios vietos. Šiame čempionate Vytautas tik palaikė dukrą, o pats ruošėsi svarbesnėms varžyboms Vokietijoje. Lapkričio 28 dieną Hamburge, NAC federacijos pasauliniame čempionate „Ms. & Mr. Universe“, kuriame dalyvavo per 300 sportininkų, E. Sadauskaitei tarp didelio būrio priešininkių pavyko pelnyti tarptautinės komisijos simpatijas ir savo kategorijoje patekti į geriausiųjų dešimtuką. V. Sadauskas šiose varžybose tarsi pabrėžė, kad jam nėra lygių veteranų kategorijoje, ir į Jiezną parvežė „Ms. & Mr. Universe“ čempionato solidų veteranų kategorijos pirmosios vietos apdovanojimą.

Rudens sezoną Sadauskų šeimoje galima pavadinti auksiniu. Apdovanojimais neatsidžiaugia ir patys sportininkai, ir Vytauto žmona, o Evelinos mama Aušra. Pasak čempiono, jai reikėtų dėkoti labiausiai – ir už pagalbą bei rūpestingumą, ir už kantrybę.

Tiesa, dalyvavimas abiejų sezonų varžybose kainavo daug jėgų. Per varžybas patirtas nuovargis privertė susimąstyti ir dėl varžybų šiais metais. 2015 metais Evelina ir Vytautas linkę šiek tiek atsipūsti ir į varžybas grįžti patobulėję, dar geriau pasirengę, kad pasirodymai būtų tikrai sėkmingi.

Šių metų Sadauskų debiutas NAC federacijoje – ne atsitiktinumas. Mažai remiamą sporto šaką Lietuvoje kultivuoja net kelios federacijos, tačiau dėl lėšų stygiaus skiriasi ir jų rengiamos varžybos, ir jų požiūris į sportininkų pasirengimą. V. Sadauskas liko labai patenkintas ne tik NAC rūpestingai organizuojamomis varžybomis, bet ir teisėjų skiriamais balais. Pasak jo, šios federacijos teisėjai išimtinai vertina tik varžybose parodomas formas ir sportininkus vertina nepriklausomai nuo jų priklausomybės federacijai, konkrečiam klubui ar praeities pasiekimų.

Būtent sportiniu požiūriu į kiekvieno asmeninius pasiekimus ir žiūri Vytautas treniruodamas Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ narius. Pasak klubo vadovo ir trenerio, kultūrizmas nėra vien įvaizdis. Tai – sunkus sportas ir norint pasiekti prizais vertinamus rodiklius reikia ilgai ir atsakingai dirbti. Kūnas kultivuojamas ne tik sportiniais pratimais, treniruotėmis, bet ir tam tikra mityba. Kiekvienas varžybų sezonas – dietos ir alinančių treniruočių maratonas. Pasak V. Sadausko, nors norinčių sportuoti dabar daug, tačiau motyvacijos ir kantrybės – ypač mažai. Dažniausiai į sporto klubą užsukantys jaunuoliai nori tobulą kūną įgyti iš karto ir, pamatę tikrąją jo kainą, neretai pasiduoda. Tiesa, čempionas džiaugiasi, kad klube yra keletas vaikinų, kurie yra pasiryžę siekti savo tikslo. Deja, galėsiančių netolimoje ateityje varžytis rimtose varžybose – ypač mažai.

„Uoloje“ nestinga ir moteriško grožio. Pasak vadovo, į klubą dažnai užsuka vyresnės merginos, moterys, norinčios patobulinti savo kūną. Nors nėra norinčiųjų žengti sporto karjeros taku ir pabandyti susirungti su Evelina, tačiau dailiosios lyties atstovės sportuoja su entuziazmu ir atkakliai siekia savo tikslų.

 

Dar yra kur tobulėti

Dailiosios lyties atstovės entuziastingai sportuoja ir Alytaus klube, kuriame treneriu dirba G. Norkevičius. Pasak Vytauto, Gedvydas – vaikinas, kuris ne tik turi tikslą bei atsakingai jo siekia, bet galėtų būti ir pavyzdys kitiems jaunuoliams.

G. Norkevičius jau seniai gerai žinomas kaip Prienų krašto kultūristas. Jis su malonumu atstovauja Prienų kraštui ir įvairiose respublikinėse sporto varžybose. Tačiau daugiausiai jis yra pasiekęs kultūrizmo čempionatuose. Šį rudenį Vilniuje vykusiose Lietuvos taurės varžybose Gedvydas „Men body“ kategorijoje iškovojo pirmąją vietą. Lenkijoje vykusiame čempionate Gedvydas vėlgi įrodė, jo lietuviai verti apdovanojimų, ir į Lietuvą grįžo su 5-osios vietos apdovanojimu.

Baltijos čempionate G. Norkevičiui „Men Athletic I“ kategorijoje neatsirado lygių, jis laimėjo pirmąją vietą. Negana to, absoliučioje kategorijoje jį aplenkti pavyko tik V. Sadauskui. Gedvydas iškovojo antrosios vietos taurę.

Fortūna sportininko neapleido ir kaimyninėje Latvijoje. Čia jis ne tik pelnė dar vieną „Men Athletic I“ pirmąją vietą, bet ir tapo absoliučiu varžybų nugalėtoju.

Gedvydui sėkmingos buvo ir varžybos Hamburge, kur jis tarp 30 pajėgiausių pasaulio priešininkų užėmė „Men Athletic I“ antrąją vietą.

Pasak G. Norkevičiaus, šios varžybos jį įkvėpė siekti aukštesnio tikslo, kuris beveik pasiektas. Vaikinas tikisi, kad jau šiemet patobulėjęs ir rudenį grįžęs į „Ms. & Mr. Universe“ varžybas galės džiaugti pirmosios vietos laurais.

Tylus, ramus, tačiau atkaklus vaikinas iš tikrųjų galėtų būti pavyzdys visiems, norintiems savo gyvenime pasiekti tikslą, koks jis bebūtų.

 

Ateityje nėra galvosūkių – tik žingsniai į priekį

V. Sadauskas, minėdamas sėkmingą sezoną, džiaugėsi matydamas tiek artimų draugų. Džiaugėsi rėmėjais, džiaugėsi klubo nariais bei jų pasiekimais. Džiaugėsi tais, kurie tiki ne tik ant taurių užrašytais laimėjimais, bet ir ateities pergalėmis. Klubo sezono uždarymas virto šiltu sportininkų sambūriu, kuriame girdėjosi tik planai apie ateities laimėjimus ir platesnes apdovanojimų lentynas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close