Kieto kuro generacinis katilas „Degera“

Šiandien, rinkoje pasirodo 10 metų kurtas ir tobulintas Lietuvių gamybos kieto kuro generacinis katilas „Degera“. Katilas sukurtas naudojant naujausias dujų generacijos technologijas, saugus ir ekonomiškas aplinkos atžvilgiu. Gamintojai UAB „Pelnesa“ specializuojasi buitinių ir pramoninių kieto kuro katilų gamyboje. Gamybos procese naudojamas užpatentuotas dujų deginimo degiklis sukurtas 2010 metais, pasižymintis aukšta deginimo temperatūra, išmetamų dujų koncentracija, ilgaamžiškumu. Katilo darbinė temperatūra prie rekomenduojamų naudoti kuro rūšių siekia iki 1600 °C. Kiti privalumai – aukštesnis degimo proceso technologinis lygmuo, kas lemia, kad išmetimai per kaminą ženkliai mažesni lyginant su kitais kieto kuro katilais. Dėl išskirtinių savybių katilas optimaliai sudegina iš kieto kuro išgautas dujas – naudingumo koeficientas apie 95 proc.

_DSC0614

UAB „Pelnesa“ vadovas E. Pužauskas, teigia, kad „mūsų įmonės tikslas sukurti katilą, kuris iš mažiausio kiekio kuro pagamintų didžiausią kiekį energijos – šilumos. Tai lėmė, kad siekėme sukurti ekonomišką ir energetiškai pirmaujantį produktą. Efektyvumas ypač svarbu šiuolaikinėje energetikos rinkoje, kuomet mūsų šalis vis labiau integruojasi į ES energetinę bendruomenę, siekia tapti energetiškai ergonomiškų ir našių produktų kūrėja“.

2012 metais Aleksandro Stulginskio universiteto Mokslo ir technologijų parkas paskelbė Inovatyvaus produkto konkursą, kurio tikslas buvo atrinkti bei įvertinti tuos mokslininkų darbus, kuriuos būtų galima įgyvendinti praktikoje ir kurie galėtų tapti konkurencingais produktais. ASU padėkos raštais apdovanotas Mechanikos katedros  doktorantas E. Pužauskas – už kieto kuro dujų generacijos katilo tobulinimą, 2013 metais „Inovatyvaus produkto“ konkurse kieto kuro generacinis katilas „Degera“ išrinktas inovatyviausiu produktu.

Kieto kuro katilas „Degera“ susilaukė didelio verslo įmonių susidomėjimo dėl galimybės naudoti tam tikras gamybines atliekas, kaip kurą, bei panaudoti aukštą energetinį katilo potencialą tokiose srityse kaip: medienos perdirbimas, augalininkystė, kuro džiovinimas, grūdų džiovinimas ir kt.

Pasak AB „Lytagra“ komercijos direktoriaus dr. V. Povilaičio „Rinkoje pastebimas naujų ir efektyvių, aplinkai draugiškų energijos produktų poreikis. Klientai vis dažniau renkasi kokybiškas ir patogias namų, darbinės aplinkos apšildymo technologijas, dėl to konkurencingi ir nauji kieto kuro dujų generacijos katilai tampa paklausūs įvairiuose visuomenės sluoksniuose“.

Kieto kuro generacinio katilo „Degera“ gamintojai tikisi, kad naujas ir inovatyvus gaminys „Degera“ prisidės skatinant klientus rinktis itin kokybiškus ir patikimus, lietuvių gamintojų produktus. Išskirtiniai gaminio privalumai tokie kaip itin didelė momentinė energija, 30-40 proc. drėgnumo kuro tinkamumas, minimalus išmetamų CO ir NO kiekis. Katilai „Degera“ siekia užimti didelę dalį rinkos, o gamykla plėsis kitose energetikos kryptyse.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close