Neužbaigti reikalai persikėlė į kitus metus

Praėjusių metų gruodžio 22 d. Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis prasidėjo tylos minute pagerbiant tragiškai žuvusio buvusio Tarybos nario, gydytojo Vlado Martinkaus atminimą. Po to politikai ėmėsi įprastinių procedūrų – posėdžio darbotvarkės klausimų nagrinėjimo.

 

Gavusi Stakliškių vidurinės mokyklos ir Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos vadovų prašymus ir į juos atsižvelgdama, Taryba patvirtino šių įstaigų direktorių bazinės mėnesinės algos koeficientus. Prašymą skirti patvirtintą bazinės mėnesinės algos koeficientą Stakliškių vidurinės mokyklos vadovė motyvavo tuo, jog atestavosi trečiai vadovų kvalifikacinei kategorijai. Dėl numatomo mokyklos biudžeto sumažėjimo ir solidarizuodamasi su visais pedagoginiais darbuotojais, „Ąžuolo“ progimnazijos vadovė prašė nustatyti keturiomis dešimtosiomis mažesnį bazinės mėnesinės algos koeficientą.

Tarybos posėdyje patvirtinta dar keletas klausimų, susijusių su švietimo įstaigomis: apmokėjimo už pagrindinės ir pakartotinės sesijų valstybinių ir mokyklinių brandos egzaminų vykdymą, mokyklinių brandos egzaminų kandidatų darbų vertinimą ir apeliacijų nagrinėjimą tvarkos aprašas, Mokinio krepšelio lėšų paskirstymo, naudojimo ir perskirstymo tvarkos aprašo ir savivaldybės 2014 metų biudžeto patvirtinimo pakeitimai. Tarybos nariai taip pat pritarė sprendimo projektams, susijusiems su turto perdavimu švietimo ir sporto įstaigoms, valstybės turto nurašymu, leido išbraukti Pakuonio katilinę iš Prienų rajono savivaldybės administracijos apskaitos, patvirtino lėšų, gautų už parduotus valstybinės žemės sklypus, naudojimui ir apskaitos tvarkos aprašą, Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) nuostatus ir paslaugų teikimo įkainius bei didžiausią leistiną pareigybių skaičių.

Likvidavus viešąją įstaigą Prienų sporto ir pramogų areną ir patikėjimo teise perdavus daugiafunkcį sporto kompleksą KKSC, šios įstaigos didžiausias leistinas pareigybių skaičius padidintas nuo 18,5 iki 23,25. Sporto ir pramogų arenos darbuotojų išeitinėms išmokoms numatyta 42,3 tūkst. litų.

Posėdyje patvirtinti nauji Prienų rajono savivaldybės apdovanojimų nuostatai. Siekiant aiškumo, Nuostatuose Prienų rajono savivaldybės apdovanojimai išskirti į atskirus skirsnius: pirmasis – Prienų rajono garbės piliečio vardas ir antrasis – apdovanojimas „Dėkingumas“. Nuostatuose nuosekliai išdėstytos Garbės piliečio vardo suteikimo ir apdovanojimo „Dėkingumas“ skyrimo sąlygos ir tvarka, aprašyta apdovanojimų daiktinė išraiška, konkrečiau apibrėžta darbo grupės veikla.

Siekiant prasmingai ir iškilmingai paminėti žymaus kraštiečio poeto Justino Marcinkevičiaus 85-ąsias gimimo metines, atsižvelgiant į tai, kad jam 2002 m. už nuopelnus Lietuvos kultūrai, tautos literatūrai, istorijai bei gimtinei Prienų rajono tarybos sprendimu suteiktas Garbės piliečio vardas, Taryba pritarė sprendimo projektui 2015 metus paskelbti Justino Marcinkevičiaus metais Prienų rajono savivaldybėje. Jau yra sudarytas preliminarus veiklos planas, o konkrečiam veiksmų planui paruošti bus sukurta darbo grupė.

Klausimams išsekus, opozicijos lyderė Loreta Jakinevičienė paviešino rajono savivaldybės administracijos direktoriaus A. Marcinkevičiaus ir vicemero E. Visocko atsakymus į opozicijos paklausimus dėl administracijos direktoriaus įsakymu skirtų atlyginimų priedų tarnautojams ir vicemero tarnybinio transporto panaudojimo. Opozicijos lyderės teigimu, mero pavaduotojas atsakyme apie tarnybinio transporto naudojimą pasigedęs konkretumo ir logiškumo, be to, atsakymai nekorektiški paklausimą pateikusių Tarybos narių atžvilgiu. Todėl buvo pateiktas pakartotinis paklausimas vicemerui E. Visockui, siekiant išsiaiškinti tarnybinio transporto naudojimo tikslingumą nuo praėjusių metų rugsėjo 1 d. iki gruodžio 22 d.

Atsakomąjį žodį panorėjęs tarti L. Sakalavičius, kuris buvo įpintas į paklausimą vicemerui apie tarnybinio transporto naudojimą, sakė pasigedęs opozicijos paklausime atidumo bei aiškumo ir kvietė nesipiktinti, bet suprasti, esą „kaip buvo klausta, taip ir atsakyta“.

Opozicijos lyderė pateikė dar vieną opozicijos paklausimą administracijos direktoriui dėl konkurso organizavimo Balbieriškio seniūnijos seniūno pavaduotojo ir Prienų KKSC direktoriaus pavaduotojo pareigybėms užimti.

Taip pat perdavė Pakuonio seniūnijos gyventojų prašymą sugrąžinti autobuso maršrutą Prienai–Pakuonis–Piliuona–Kaunas. Šiuo metu, kaip rašo gyventojai, galiojantis maršrutas Prienai–Pakuonis–Piliuona neatitinka krašto gyventojų poreikių, vyresnio amžiaus ir neįgaliems žmonėms sunkiau pasiekti gydymo įstaigas, studentams labai sudėtinga važinėti į mokslo įstaigas iš namų, dirbantiems Kaune ir Kauno rajone nėra galimybių grįžti į namus po darbo, tuo tarpu Pabališkių stotelėje laukti autobuso tamsiu paros metu nėra saugu. Pasak L. Jakinevičienės, gyventojai kreipėsi dėl to, kad nebuvo atlikta išsami gyventojų poreikių analizė, nediskutuota su vietos gyventojais dėl galimybės palikti maršrutą bent kelias dienas per savaitę. Prašymą pasirašiusi didelė grupė gyventojai siūlė įpareigoti specialistus išanalizuoti situaciją ir pradėti rūpintis gyventojų patogumu ir saugumu. Opozicija, jos lyderės teigimu, mano taip pat kreiptis į valdančiuosius ir prašyti inicijuoti šio sprendimo projektą.

Dar vieną paklausimą, skirtą vicemerui E. Visockui, perskaitė ir opozicijos atstovas Jonas Vilionis. Siekdamas išsiaiškinti, kokios yra vicemero ir Jaunimo ir suaugusiųjų sveikatingumo ir sporto klubo „Vėjas“ sąsajos, Tarybos narys prašė atsakyti, kada buvo įsteigtas klubas, ar dabartinis vicemeras buvo vienas iš steigėjų ir vadovų, ar yra šio klubo valdymo organo narys ir kt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close