„Kalėdų žvaigždės“ šiluma apgaubė mažus ir didelius (GALERIJA)

Šileikų labdaros ir paramos fondo pasėta ir Prienų bendruomenės išpuoselėta idėja, kalėdine šiluma apgaubusi visus talentingus vaikus, kasmet susiburiančius konkursui „Kalėdų žvaigždė“, šeštus metus keliauja į žmonių širdis. Šiais metais šventė persikėlė į netradicinę erdvę – restoraną „Beržas“ Prienuose, ir gruodžio 15 d. virto šiltų širdžių sambūriu, kuriame niekas nelenktyniavo, nesivaržė dėl titulų ir apdovanojimų.

 DSC_4392

galerija0906

Šiųmetį „Kalėdų žvaigždės“ šiltų širdžių sambūrį padėjo surengti daug gerų žmonių. Prienų bendruomenė, Šileikų labdaros ir paramos fondas, restoranas „Beržas“ – visa šauni pagrindinių organizatorių trijulė kartu su Gediminu ir Danute Olsevičiais tapo ir šventės rėmėjais. Jiems į talką atskubėjo Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras, savanoriai, Prienų meno mokyklos, Prienų jaunimo klubo ir Prienų parapijos jaunimo atstovai bei daug kitų, kartu kūrusių Kalėdų laukimo dvasią restorane „Beržas“.

Į šventę besirenkančius mažuosius ir vyresniuosius atlikėjus bei visus svečius pasivaišinti kalėdiniu obuolių pyragu, sausainėliais bei arbata kvietė restorano kolektyvo ir Prienų bendruomenės paruošti šventiniai staleliai, sklindanti kalėdinė muzika, lengvai plevenančios žvakių šviesos ir, žinoma, ore tvyranti kūrybinė nuotaika. Kūrybinėse dirbtuvėse „Kalėdinė dovana miestui“ triūsė vaikai su tėveliais, jaunimas ir jų mokytojai. Padedami Prienų meno mokyklos mokytojos Kristinos Žuklienės, jie iš šieno, vytelių, medienos skritulėlių gamino originalius kalėdinius papuošimus eglutei ir restorano išorės kalėdiniams akcentams pagražinti, kartu savo talentą ir kūrybiškumą dovanodami visam Prienų miestui.

Sveikindamos susirinkusiuosius PLF atstovė Laima Šileikienė ir Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė linkėjo, kad visi žaislai ir palinkėjimai, kuriuos dovanojo jaunimas, džiugintų ne tik restorano lankytojus, bet ir visuomenę. Jau nebe pirmą kartą atverianti duris vaikams ir jaunimui, kameriniams ir netradiciniams renginiams restorano „Beržas“ direktorė Augustė Pociūtė tikino, kad visada mielai priima visus norinčius išnaudoti šias erdves menui, kūrybai, muzikai, bendravimui ir džiaugiasi kitų patiriamu džiaugsmu.

Bendruomenės vakaras, sutampantis su adventiniu laikotarpiu, būtų nepilnas be Dievo palaimos. Adventinės ramybės, susikaupimo, džiugaus Kristaus atėjimo laukimo ir dalinimosi gerais darbais, meile bei viltimi su kiekvienu šalia esančiu linkėjo Prienų parapijos kunigas Arnas Budrius.

„Dalintis kiekvienas surasime kuo, svarbu – su kokiu nusiteikimu, širdies atvirumu duodama“, – kalbėjo UAB „Wilara“ atstovė D. Olsevičienė, kurios įteikto kalėdinių natūralaus bičių vaško žvakelių „torto“ užteko visiems dalyviams bei svečiams.

Šiltų širdžių sambūryje dalintasi gražiais žodžiais, šiluma ir dainomis. Jas dovanojo jaunimo kalėdinės siestos „Muzikinė dovana bendruomenei“ dalyviai – muzikuojantis Prienų ir Birštono mokyklų jaunimas: solistai, duetai, trio ir ansambliai bei meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ dainorėliai. „Žiburio“ gimnazijos mokytoja Roma Ruočkienė pasidžiaugė, kad konkursas „Kalėdų žvaigždė“ tapo sambūriu. „Smagiausia dainuoti, kad tau gera, o ne dėl to, kad tave įvertins. Svarbiausia – vieniems kitus girdėti, kartu dainuoti ir negalvoti, kaip tai bus“, – sakė ji, visiems įteikdama dainų ir kalėdinių giesmių tekstus. Ilgai raginti prisijungti prie dainuojančiųjų neteko – skambių balsų sustojo pasiklausyti pro šalį einantys žmonės, o kai kurie įsidrąsino užeiti.

PLF „Idėjų vartai“ įkūrėjas Gintautas Bartulis, atvykęs į šventę kartu su žmona Romualda, dėkodamas ir įteikdamas organizatoriams gėlių patikino, jog į tokias šventes ateina žmonės tik su atvira širdimi. Ir išeina su atvira širdimi, nes po tokio jaukaus, šilto vakaro, ištirpdžiusio amžiaus skirtumų, pareigų ir visas kitas ribas, kitaip būti negalėjo.

Pradėdama apdovanojimų ceremoniją Prienų bendruomenės pirmininkė A. Grižaitė taip pat linkėjo po kiekvieno renginio išsinešti po dalelę šventės ne tik mintimis, bet ir širdimi. Ji nuoširdžiai dėkojo jauniesiems atlikėjams, jų vadovams, kurie savo indėliu prisideda prie jaunųjų talentų ugdymo. Visiems dalyviams buvo įteikti organizatorių diplomai, solistų ir ansamblių vadovams, rėmėjams, ištikimiausiems bendruomenės bičiuliams – padėkos ir Šileikų LPF dovanos. Už šiltų širdžių šventės idėjos įgyvendinimą organizatoriai nuoširdžiai dėkojo šventės moderatorėms – mokytojoms R. Ruočkienei ir K. Žuklienei. Prienų rajono savivaldybės vicemeras Egidijus Visockas ir Tarybos narė Rita Keturakienė skyrė dovaną „Ąžuolo“ progimnazijos ansambliui, o Prienų knygyno „Pegasas“ direktorė Greta Jakniūnė – organizatoriams.

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close