Vėl nuskambo rugiapjūtės dainos

Pirmadienio pavakare Prienų kultūros ir laisvalaikio centre aplink jau besisukant šventiniams renginiams, suskambo ir vasarą vykusio renginio aidai.

DSC_1899

Didelis būrys prieniečių, svečių iš Suvalkijos ir Dzūkijos bei tolimojo Punsko susirinko į Prienų krašto muziejaus projekto „Rugiapjūtės papročių Dzūkijos ir Suvalkijos (Sūduvos) regionuose“ baigiamąjį renginį bei padėkos vakarą.

Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė džiaugėsi, kad šis projektas sulaukė ypatingo dėmesio ir jį lydėjo sėkmė. Dar rugpjūčio mėnesį Siponyse vykusi rugiapjūtė ilgai išliks visų joje dalyvavusiųjų širdyse. Lietuvių liaudies papročiais ir istorija persmelktas projektas – ne tik muziejinė vertybė ,bet ir pamokos rugiapjūtės tradicijas primiršusiems vyresniesiems bei apie Lietuvos kultūrą smalsaujantiems mažiesiems. Direktorė džiaugėsi, kad apie projektą buvo rašoma spaudoje, jis buvo nufilmuotas. Vakaro metu buvo pristatyta nufilmuota, sumontuota ir visiems smalsuoliams parengta bei išleista kompaktinė plokštelė. Tad svečiai turėjo galimybę vėl sugrįžti į įsimintiną rugiapjūtę, vėl išvysti vėjyje siūbuojančius geltonus javus bei išgirsti žvangančius dalgius.

Už didelę pagalbą vykdant šį projektą L. Batutienė labiausiai dėkojo, pasak jos, projekto sielai – Anelei Razmislavičienei. Tai jos dėka su visa papročių pyne galėjo susipažinti patys projekto dalyviai, o ateityje tai galės padaryti ir kompaktinę plokštelę ketinantys peržiūrėti smalsuoliai. Ne mažiau direktorė dėkinga ir Palionių šeimai bei pačiam LR Seimo nariui Andriui Palioniui už paramą, kad šis projektas išvydo dienos šviesą toks, koks buvo mintyse sudėliotas. Muziejaus direktorė L. Batutienė už pagalbą dėkojo ir visiems dalyviams bei dideliam būriui rėmėjų.

Prienų krašto muziejuje šiais metais apsilankė per 5400 lankytojų, o edukacinėse programose dalyvavo 3440 lankytojų. Lankytojams surengta 13 parodų ir 19 kultūrinių šviečiamųjų renginių,įgyvendinti 6 Kultūros tarybos ir Paveldo departamento finansuoti projektai, kuriems pritraukta per 74 tūkst. litų. Pasak direktorės, tai ne pabaiga. Šiuo metu muziejaus darbuotojai pasinėrę į dar nesibaigusią renovaciją bei skubų ekspozicijų lankytojams rengimą.

Projekto baigiamąjį vakarą vainikavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių ansamblio „Trapukas“ šokiai bei jų pamokos susirinkusiems. Šokti kartu – teko visiems.

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close