„Mes džiaugiamės, kad gyvename Prienuose…“

Dar neatėjus Kalėdoms vaikus jau lanko gerieji aitvarai, Kalėdų seniai. Pirmosios šventinės dovanos jau pasiekė Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro vaikus. Gražų gruodžio 14 d. rytą Prienų bendruomenės globojamos šeimos bei Prienų vaikų dienos užimtumo centro vaikai išvyko į Kauną, kur jų laukė ne tik įspūdingas spektaklis, bet ir netikėtos staigmenos.

 16

Kaip rašoma spektaklio pristatyme, „Europoje ar Šiaurės Amerikoje sunku būtų surasti šeimą, kuri nebūtų susižavėjusi linksmaisiais „Ledymečio“ personažais. Mamutai Menis ir Elė, įkyrus tinginys Sidas, kardadantis tigras Diegas, riešuto nuolat ieškanti voverė Skretas – visus juos Lietuvos žiūrovai jau gali pamatyti savo akimis, o ne TV ar kompiuterio ekrane“. Šie ir kiti „Ledynmečio“ animacinių filmų veikėjai prieš pat Kalėdas atgijo Kauno „Žalgirio“ arenoje, į kurią išsiruošė ir prieniečiai.

Taigi, pirmoji staigmena Vaikų dienos užimtumo centro (VDUC) vaikų laukė dar neišvykus iš Prienų. Įstabiausia ir daug jaudulio bei emocijų sukėlusi akimirka – tai, kur vyksta, vaikai sužinojo tik pajudėję į kelionę. Pasirodo, kelionės organizatoriai – Prienų bendruomenės ir VDUC vadovai – norėjo padaryti staigmeną. Akivaizdu, kad jų sumanymas pavyko, nes sužinojus, kad vykstama į šou ant ledo „Ice Age Live! A Mammoth Adventure“ („Ledynmetis! Mamuto nuotykis”), autobuse nuvilnijo visuotinė džiaugsmo banga.

Tai buvo išties įspūdingas reginys visai šeimai, kokio Lietuvos publika tikrai dar nematė. Jį Kauno „Žalgirio“ arenoje surengė šou ant ledo „Ice Age Live! A Mammoth Adventure“ („Ledynmetis! Mamuto nuotykis“) artistai. Populiariųjų animacinių filmų „Ledynmetis“ herojai šėlo įspūdingame dviejų dalių šou, kurį jau pamatė daugiau nei 30 šalių publika. Gigantiškame šou, kuris debiutavo Londono „Wembley“ arenoje, dalyvauja daugiau nei 40 geriausių artistų iš keliolikos šalių. Tarp jų – ne vienas tarptautinių dailiojo čiuožimo varžybų laimėtojas. Renginyje, dėl kurio „Žalgirio“ arena virto didžiule čiuožykla, susiliejo šokėjų ant ledo, akrobatų, kostiumų dizainerių, lėlininkų ir kino kūrėjų fantazija.

Visi spektaklio žiūrovai liko sužavėti. Po jo Prienų VDUC vaikų ir šeimų laukė užsakytos 40 vietų „Charli“ picerijoje Kauno „Akropolyje“, kur salė vaikams buvo specialiai papuošta balionais. Viena iš mergaičių sulaukė ir svečių – atvyko jos svajonės išpildytojai (beje, jau tapę VDUC bičiuliais, išpildę vaikų svajonių ir pernai) ir įteikė kalėdinę dovaną. Tai – pirmoji svajota dovana, kurių prieš Kalėdas sulauks dar 40 Prienų bendruomenės VDUC vaikų, siuntusių savo svajones projektui „Vaikų svajonės“. Jas padės įgyvendinti geradariai svajonių „pirkėjai“ iš visos Lietuvos ir, be abejo, VDUC projekto vadovė Vilma Bražukaitienė, kuri rūpinasi vaikų, gyvenančių sudėtingomis sąlygomis, svajonių įgyvendinimu.

Po smagaus pasisėdėjimo žaismingai ir tik jų garbei išpuoštoje picerijoje kelionės dalyviai aplankė naujametinę Kauno „debesų“ eglę, kuri taip pat paliko didelį įspūdį. Vakare visi – pavargę, bet laimingi – grįžo į namus.

Vakaras namuose, kaip kitą dieną paskambinusi tvirtino viena iš mamyčių, norėdama padėkoti Prienų bendruomenės ir VDUC vadovams, buvo įspūdingas – pilnas džiaugsmo ir dalinimosi juo. Vaikai rytą į mokyklą išėjo degdami noru pasidalinti įspūdžiais su draugais. Mamytės Astos teigimu, ši kelionė buvo viena iš įspūdingiausių dovanų per visus metus, kiek gyvuoja Vaikų dienos užimtumo centras, kurį jos vaikai lanko jau bemaž ketverius metus. „Buvo, žinoma, ir fotosesija šeimoms surengta, ir advento vainikų pynimas, kalėdinių sausainių kepimas, kelionės į įsimintinas Lietuvoje vietas, šventės, kuriose mes buvome kartu su savo vaikais, bet ši kelionė tokia, kokią mūsų šeimoms būtų sudėtinga įgyvendinti. Esam laimingi ir dėkingi! Galiu patikinti savo ir kitų tėvelių vardu: mes džiaugiamės, kad gyvename Prienuose, kad yra moterų, kurios taip užsiima su mūsų vaikais. Šiame centre jie išmoksta piešti, paruošia pamokas, lavinasi, daro įvairius darbelius. Ir visada grįžta susijaudinę, pasakoja, ką nuveikė, ko išmoko“, – kalbėjo besijaudinanti mama.

Šią kalėdinę – ir pačią brangiausią tikrąja žodžio prasme dovaną įgyvendinti Prienų bendruomenės VDUC prireikė nemažai pastangų. Išvyka nemaža dalimi buvo finansuota iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektų „Šeimos stabilumo stiprinimas“ bei „Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras“, kuriems vadovauja V. Bražukaitienė, tačiau be dosnių rėmėjų šių lėšų nebūtų užtekę. Kelionės organizatoriai dėkoja Neringai Balčiūnienei, Nerėjui Asipavičiui bei Edgarui Jaškevičiui, maloniai prisidėjusiems finansiškai prie šios didelės ir nepamirštamos dovanos, kuri šiais metais vaikų ir šeimų Kalėdas padarė džiaugsmingesnes.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close