Adventinė popietė Birštono kurhauze

Sekmadienį po šv. Mišių Antano Paduviečio bažnyčioje daugelis tikinčiųjų susirinko į tradicinę adventinę popietę Birštono kurhauze. Čia buvo uždegta trečioji advento žvakė. Savo žvakeles uždegė ir kiekvienos visuomeninės organizacijos nariai.

IMG_8396

Renginio vedėja Nijolė Jakimonienė priminė, kad šiuo rimties ir susikaupimo laikotarpiu reikia giliau pažvelgti į savo kasdienybę, išlyginti takus, kuriais į mūsų širdis turi ateiti Išganytojas.
Kiekvienais metais, kai į adventinę popietę susirenka visos Birštono savivaldybės organizacijos bei visuomeninės organizacijos ir bendruomenės, kultūros darbuotojai ir mokytojai parengia gražias dvasingas programėles. Tad ir šį kartą į sceną pirmieji pakilo gimnazijos mokiniai, studijos „Ratas“ (vadovas Kazimieras Drižilauskas) nariai ir suvaidino Karolio Vojtylos (Popiežiaus Jono Pauliaus II) pjesę „Priešais juvelyro parduotuvę“.
Po jų Inesos Semėnaitės vadovaujamas moterų ansamblis pagiedojo gražių giesmių, tarp jų „Rasokit dangūs“ ir „Rožių lietus“.
Renginio vedėja N. Jakimonienė pasakojo, kad buvo surengtas vaikų rašinių konkursas, o po Kalėdų bus skelbiamas geriausio kūrinio autorius. Ji perskaitė keletą ištraukų iš konkursui jau atsiųstų rašinėlių, kuriuose vaikai dėsto savo požiūrį ir mintis apie Kūčių ir Kalėdų prasmę, išsako savo norus ir svajones.
Kalėdų švenčių labiausiai laukia patys mažiausieji ir laukdami rašo laiškus. Tokius laiškus parašė Urtė, Airidas, Mykolas ir Lukas, o skaitė gimnazijos mokytojos Virginijos Urbanavičienės pirmokėliai.
Gražų ir nuotaikingą koncertą surengė I. Semėnaitės vadovaujamas vaikų ansamblis ir solistė Justina Vabuolytė. Savo dainavimu susirinkusiųjų širdis džiugino seserys Austėja ir Adriana Suchockaitės bei Emilija Radvilavičiūtė.

Apie „Carito“ veiklą Birštone
Šių metų rugsėjo mėnesį Šiluvoje buvo pažymėtas „Carito“ organizacijos Lietuvoje įkūrimo 25-metis. Oficialiai Birštone „Caritas“ buvo įregistruotas 1989 metais, o jo iniciatorės buvo tuometinė gydytoja Stasė Belickienė ir Onutė Valatkaitė.
Birštono „Carito“ organizacijos (pirmininkas – klebonas monsinjoras Jonas Dalinkevičius) pirmininko pavaduotoja Vilma Burbienė pristatė pranešimą apie „Carito“ veiklą, pasakojo apie tai, kuo gyvena kasdien, ką veikia ir kokie rūpesčiai yra „Carito“ akiratyje, kokie projektai sėkmingai įgyvendinti, o kurie dar tik startuos.

Pranešėja pažymėjo, kad pagrindiniai „Carito“ organizacijos tikslai:
– vykdyti socialinę ir karitatyvinę Bažnyčios misiją, vienyti parapijos bendruomenę, burti veikiančias NVO organizacijas bendrai veiklai bendruomenės labui;
– atstovauti ir ginti socialiai nuskriaustų piliečių teises įvairiose institucijose;
– kovoti su skurdu teikiant socialines paslaugas, humanitarinę ir kitokio pobūdžio pagalbą socialinės atskirties grupėms;
– padėti savivaldybei spręsti socialines problemas savivaldybės teritorijoje ir daryti įtaką savivaldybės socialinei politikai;
– ugdyti savanorišką veiklą Bažnyčios vykdomoje socialinėje ir karitatyvinėje misijoje;
– rengti įvairias programas, projektus socialinės ir karitatyvinės veiklos misijai įgyvendinti.

Pagrindinės Birštono „Carito“ veiklos sritys
„Carito“ organizacija visada orientuojasi į pagalbą seniems, vienišiems ir negalintiems savimi pasirūpinti ar sunkiai judantiems žmonėms, taip pat dalina labdarą (maisto produktai iš intervencinių atsargų labiausiai nepasiturintiems asmenims, drabužiai ir avalynė), materialiai padeda grįžusiems iš įkalinimo įstaigų (šalpa daiktais).
Rengiamos paskaitos įvairiomis temomis, taip pat karitatyvine tematika, aktyviai bendradarbiaujama su kitomis NVO, dalyvaujama projektinėje veikloje ir įvairiuose renginiuose.
V. Burbienė sakė, kad pirmas didesnis įgyvendintas projektas buvo „Birštono parapijos „Carito“ gebėjimų stiprinimas, siekiant gerinti teikiamas socialines paslaugas rizikos grupėms bei pasirengti teikti naujas sociokultūrines paslaugas“, vėliau – „Birštono parapijos „Carito“ bendruomenės namai“, „Liftas Birštono parapijos „Carito“ bendruomenės namams“ ir „Autobusas Birštono bendruomenei“.
Birštono „Caritas“ ir ateityje žada užsiimti projektine veikla, prisidėti prie Birštono parapijos gyventojų užimtumo ir tobulėjimo, dvasinės ir materialinės pagalbos suteikimo tam, kam labiausiai reikia.

Agapė

Po V. Burbienės parnešimo kalbėjo renginyje dalyvavęs Vyskupų Konferencijos sekretorius moralinės teologijos daktaras kunigas Darius Trijonis, o paskui visi susirinko prie bendro agapės stalo, kurį palaimino Birštono parapijos klebonas monsinjoras J. Dalinevičius.
Pabūkime vieni šalia kitų, pabūkime drauge, pajuskime artumo ir bendrystės jausmą. Prisiminkime ir tuos, kam reikia mūsų meilės ir atjautos. Juk adventas – tai toks metas, kai atleidžiame vienas kitam, kai susitaikome su savimi ir stengiamės išlyginti visus kelius ir takelius į širdis, į kurias turi ateiti Išganytojas ir Kalėdų džiaugsmas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close