Akcija „Pasidalinkime gerumu“ viršijo lūkesčius (GALERIJA)

Ketvirtadienio vakarą Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos aktų salėje susirinko gausybė moksleivių bei jų tėvelių. Čia prasidėjo antroji akcijos „Pasidalinkime gerumu“, skirtos Maltos ordinui paremti, dalis.

10858628_1589158341307775_1979949032821871345_n

galerija0906

Akcija „Pasidalinkime gerumu“ Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje vyksta jau antrąjį kartą. Šiais metais ji dar platesnė.

 

Tradiciškai renginys prasideda prieš pietus. Progimnazijoje organizuojama labdaros mugė, kurios metu moksleiviai prekiauja įvairiais kepiniais arba suvenyrais, o kartais ir buityje labai vertingais daiktais. Visi norintieji gali įsigyti jų už patrauklią kainą. Ne paslaptis – galima ir pasiderėti arba paieškoti pigiau, tačiau visos pajamos, kurias gauna pardavėjai, atitenka labdarai.

 

Ir šiemet nestokojantys kūrybiškumo moksleiviai ir jų tėveliai visą savaitę iki mugės kūrė papuošalus ir suvenyrus, kepė, tepė ir gražiai pakavo. Kūrybiškumas nesibaigė namuose. Mugėje prasidėjo ir įmantriausi prekių siūlymo būdai. Pirkėjus kvietė ir pačios prekės, ir garsūs bei kūrybiški šūkiai, ir įmantriai papuoštos prekyvietės. Pasibaigus mugei, visi skubėjo ruoštis vakarui.

 

Sugužėjus visiems į salę, ant scenos pradėjo kilti ilgą laiką ruošę ir repetavę programas moksleiviai. Sausakimšoje aktų salėje vaikai džiaugėsi ir čia pat jau švieselėmis mirgančia žaliaskare, ir, svarbiausia, jų pažiūrėti atėjusiais tėveliais. Kiekvienas stengėsi pasirodyti kuo geriau ir sėdinčiųjų minioje būtinai pamatyti savo artimojo veidą. Tuo pat metu aukštai iškėlę galvas savųjų dairėsi ir patys tėveliais, kiekvieną dainą, šokį, skaitinį palydėdami audringais plojimais.

 

Pasibaigus koncertui buvo suskaičiuota, kiek pavyko surinkti lėšų pavyko surinkti rytinėje mugėje, kiek tėveliai paaukojo prieš įeidami į salę. Pasirodo, šiemet Maltos ordinui Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenė surinko 300 Lt daugiau lėšų negu pernai. Vien 1392,46 Lt gauta iš prekybos mugėje, dar per 250 Lt tėveliai paaukojo vakaro metu. Iš viso – 1651,46 Lt. Maltos ordinas šias lėšas ketina panaudoti nuolat šventiniu laikotarpiu organizuojamai „Maltiečių sriubos“ akcijai bei maisto daviniams nepasiturintiems. Šiais metais „Maltiečių sriubai“ planuojama surinkti 680 tūkst. Lt. Taigi „Ąžuolo“ progimnazijos indėlis gal ir nedidelis, bet tikrai reikšmingas.

 

Pasak „Ąžuolo“ progimnazijos direktorės pavaduotojos ugdymui Vidos Zdanienės, akcija „Pasidalinkime gerumu“ labai suartina ugdymo įstaigos bendruomenę. Prie akcijos prisijungia ir tėveliai, ir kiti šeimos nariai. Visus suvienija tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų kilniam tikslui. Ypač mažieji žiūri į tai labai rimtai ir kūrybingai. Na, o didelis kūrybiškumas ir azartas atsiperka. Pasak V. Zdanienės, kiekvienas ieško būdų, kaip galėtų kuo naudingiau prisidėti prie akcijos. Pavyzdžiui, šiemet viena pirmokėlių klasė atsisakė prekiauti savo pagamintomis prekėmis, tačiau prie akcijos prisijungė pirkdama prekes – išleisdama daugiau pinigų. Vien pradinukams pavyko surinkti per 1000 Lt į labdaros fondą.

 

V. Zdanienė dėkoja visiems prisidėjusiems ir prie akcijos organizavimo ir patiems akcijos dalyviams. Didelę padėka reiškia ir „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojoms, kurios nepabūgusios prieššventinių rūpesčių gausos padarė viską, kad progimnazijos bendruomenėje nušvistų gerumo spindulėlis. V. Zdanienė džiaugiasi ir pasiektais rezultatais. Šiemet pavyko surinkti net 300 Lt daugiau negu pernai ir ši suma, gal dar augs.

 

Pasak V. Zdanienės, šiemet akcija – ypatinga. Pagal Maltos ordino nuostatus prie paramos galima prisijungti organizuojant akcijas, o jeigu šių akcijų būna ne mažiau kaip trys, jos įgauna maratono statusą. Taigi „Ąžuolo“ progimnazija šiemet vykdo jau maratoną. Labdaros mugė ir koncertas jau įvyko, o šv. Kalėdų rytą, prieš Bernelių mišias ir po jų, vyks trečiasis maratono etapas. „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių tarybos atstovai, pasipuošę raudonais Maltos ordino šalikais, pratęs lėšų rinkimo akciją Prienų Kristaus apsireiškimo bažnyčioje.

 

Todėl prieniečiai, neabejingi skurstantiems ir norintys jiems pagelbėti Maltos ordino dalinamais maisto daviniais ar priežiūra, kviečiami šv. Kalėdų rytą prieš šv. Mišias ir po jų nepraeiti po raudonais šalikais pasipuošusius moksleivius.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close