Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų agentūros informacija

Lapkričio mėnesį vyko akcija „Medžiok saugiai“, kuris bus tęsiama ir gruodžio mėnesį. Šios akcijos metu buvo patikrinti 47 medžiotojai, tačiau nustatyta, kad visi medžiojo nepažeisdami reikalavimų. 

Gruodžio mėnesį prasideda ir nauja akcija „Vėgėlė“, kurios metu daugiausiai dėmesio bus skiriama ne tik žvejybos reikalavimų laikymosi kontrolei vėgėlių migracijos ir neršto vietose, bet ir pažeidimų prevencijai.

 

Bus vykdoma poledinės žūklės kontrolė, ypatingą dėmesį skiriant mėgėjų žvejyboje naudojamų įrankių kiekio, leidžiamo sugauti žuvų kiekio ir dydžio reikalavimams bei masalams. Nuo 2015 m. sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama masalui naudoti gyvas žuveles.

Vykdant aplinkos apsaugos kontrolę per lapkričio mėnesį surašyta 10 administracinių teisės pažeidimų protokolų.

Du administracinio teisės pažeidimo protokolai surašyti už nevalytų buitinių nuotekų išleidimą į aplinką, pažeidžiant Nuotekų tvarkymo reglamento II sk. 27 p. reikalavimus. Tokiu būdu išleidžiant nuotekas padaryta aplinkai žala abiem atvejais buvo po 517 Lt. LR ATPK 516 str. 2 d. sankcijoje už padarytą administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 200 iki 1000 Lt.

Nustatyti du eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymo veiklos atvejai. Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymo veiklą galima vykdyti tik turint Taršos leidimą arba Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą. Įmonė, esanti Prienų rajono savivaldybėje, vykdė šią veiklą neturėdama Taršos leidimo. Atsakomybė už padarytą pažeidimą numatyta LR ATPK 512 str. 6 d. Sankcijoje numatyta bauda nuo 500 iki 1000 Lt.

Pečiauskų kaime gyvenančio piliečio ūkiniame pastate buvo rasti draudžiami žvejybos įrankiai – žvejybai skirti tinklai, kurie buvo konfiskuoti. Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 3 sk. 10.2 p. reikalavimų pažeidimą piliečiui skirta 500 Lt. bauda.

Prienų mieste buvo nustatytas Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių 24.13 p. reikalavimų pažeidimas. LR ATPK 85 str. 1 d. sankcijoje už padarytą administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 100 iki 300 Lt.

Planinio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad Prienų r. sav. esančioje įmonėje nesilaikoma Fluorintų šiltnamio efektą sukeliančių dujų tvarkymo atestatų išdavimo, jų galiojimo sustabdymo, galiojimo sustabdymo panaikinimo ir galiojimo panaikinimo tvarkos aprašo, patvirtinto LR aplinkos ministro 2009 m. liepos 20 d. įsakymu Nr. D1-420 5, 6 bei 8.1 punktų, 2 priedo 1.2 punkto reikalavimų. LR ATPK 842  str. 5 d. sankcijoje už padarytą administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 1000 iki 1500 Lt.

2014 m. lapkričio 19 d. Padriežiškių kaime Jiezno seniūnijoje buvo nustatyta, kad prie Pavaros upelio pakrantės, apsaugos juostoje, neturėdamas leidimo pjauti medžius ne miško žemėje, pilietis nupjovė penkis žalius alksnius. LR ATPK 78 str. 1 d. sankcijoje už padarytą administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 200 iki 700 Lt.

Vėžionių kaime Jiezno seniūnijoje buvo atlikta pakartotinio privalomojo nurodymo reikalavimų įvykdymo kontrolė. Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad nesilaikoma Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašo III sk. 6 p., 8 p., 8.2 p., Atliekų tvarkymo taisyklių III sk. 19 p., 20 p., LR Atliekų tvarkymo įstatymo 4 str. 1 d., 8 str. 1 d., 2 d. reikalavimų. Čia sankcija gali siekti ir 14000 Lt. Byla perduota nagrinėti Prienų miesto apylinkės teismui.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close