Prienų „Žiburio“ gimnazistams koncertavo Čiurlionio kvartetas ir solistė Rita Novikaitė

Pirmąją žiemos dieną, prasidėjus adventui, Prienų „Žiburio“ gimnazistus sukvietė skambi Romantizmo epochos muzika. Gimnazijos aktų salėje vyko Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų ciklo ,,Gyvoji muzikos enciklopedija“ pirmasis koncertas. Čiurlionio kvartetas ir solistė Rita Novikaitė (mecosopranas) atliko programą ,,Žėrintys jausmai ir polėkis: romantizmas ir kitos XIX amžiaus muzikos kryptys“.

DSCF0444

Advento pradžios popietę pradėjo Prienų parapijos klebonas Jonas Baliūnas, primindamas tikrąją advento prasmę. Koncertą vedė muzikologė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė. Trys smuikai, violončelė ir operos solistė Rita Novikaitė žavėjo garsiausių romantikų – Paganinio, Šumano, Štrauso ir kitų – muzika. Gimnazistai turėjo progą ne tik pasiklausyti klasika tapusių kūrinių, bet ir geriau pažinti Romantizmo epochą.

Popietės organizatoriai nuoširdžiai dėkoja UAB ,,Wilara“ vadovui Gediminui Olsevičiui, parėmusiam koncerto organizavimą.

Gruodžio 8 dieną visus gimnazistus vėl sukvietė antrasis advento koncertas ,,Virsmo epocha“, kuriame skambėjo medinių pučiamųjų atliekama muzika.

 

Dominykas Baronas

Nuotrauka Mariaus Matulio

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close