Policija primena gyventojams būti budriems

Nors Prienų krašte kartas nuo karto nuaidi rezonansiniai nusikaltimai, statistikos duomenys rodo, kad bendras nusikaltimų skaičius sumažėjo.

 

Dar prieš metus nemažą dalį Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) aptarnaujamos teritorijos paros įvykių suvestinėje užimdavo būtent Prienų rajono policijos komisariato (PK) užregistruoti įvykiai. Baigiantis metams ši situacija šiek tiek pasikeitė į gerąją pusę. Tai patvirtina ir Prienų r. PK Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Dainius Butrimas.

 

Pasak D. Butrimo, iš tiesų ir nusikaltimų įvyksta mažiau, ir rajonas jau laikomas saugesniu. Tiesa, džiaugtis situacija ir miegoti nėra kada. Ateina žiema, vienkiemiai, kolektyviniai sodai ištuštėja, todėl gyventojams reikėtų pasirūpinti savo turtu. Pasak D. Butrimo, žiemą padažnėja įsilaužimų į nesaugomus pastatus, sodybas, sandėlius. Šią žiemą pareigūnai taip pat pasitinka pasiruošę tokių nusikaltimų tyrimui ir prevencijai.

 

Gyventojai turėtų pasirūpinti turto saugumu nesaugomose patalpose. Jei nėra galimybės jo apsaugoti vietoje, tokį turtą reikėtų pergabenti į saugesnę vietą. Čia, ko gero, tiktų ir posakis „besisaugantį ir Dievas saugo“. Pareigūnų neįmanoma pastatyti prie kiekvieno namo ir jį saugoti visą parą.

 

Tyrėjai neretai turi labai daug darbo, o neretai pasitaiko, kad jiems tenka tirti ir netikslius arba melagingus skundus ir pareiškimus. Tokie pareiškimai ne tik atima pareigūnų laiką, bet ir galimybę tikruosius nusikaltimus ištirti greičiau.

 

Pasak D. Butrimo, iki šiol taškas nepadėtas ir garsiausiose Prienų krašto nusikaltimų bylose. Daug laiko atimantis deoksiribonukleorūgšties (DNR) pavyzdžių tyrimas vis dar neleidžia baigti įžymios Kašonių kaimo susišaudymo bylos. Tokio paties tyrimo rezultatų laukiama ir Balbieriškyje įvykusios skaudžios senelio ir anūko dramos byloje.

 

Reikia tikėtis, kad šv. Kalėdas bei Naujuosius metus pasitiksime su vis mažėjančiu nusikalstamumu regione.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close