Seniūnas nespėja atsiginti skundų

Artėjant rinkimams vis dažniau Prienų rajone girdisi skundų ne tik esama padėtimi, bet ir konkrečiais valstybės tarnautojais. Prienuose daug kam užkliūva politikai bei pačių rinkėjų išrinkti savivaldybės pareigūnai, kaimuose – seniūnai.

DSC_1896

Kaimai toli nuo rajono centro, todėl žmonės dažniausiai kreipiasi į aukščiausius valdžios atstovus kaimuose – seniūnus. Tačiau neretai paaiškėja, kad seniūnai negali išspręsti vienos ar kitos problemos. Tuomet jie tampa silpnavaliais, korumpuotais ir dar bent 20 žodžių pagal lietuvių kalbos žodyną neigiamomis prasmėmis apibūdinamais asmenimis. Pasipila skundai.

 

Verta paminėti, kad seniūnas – ribotus įgaliojimus turintis Savivaldybės pareigūnas, todėl nereikia nustebti, jog dauguma gyventojų skundų būna nepatenkinami arba į juos atsakoma neigiamai, o policijos pareigūnams perduotų pareiškimų tyrimai – nutraukiami.

 

Tačiau Prienų krašto seniūnams – tai nemaža našta. Ne vienas guodėsi, kad jau prie tokių darbo sąlygų priprato.

 

Prieš keletą savaičių žiniasklaidoje pasirodė pirmieji skundai bei jų tyrimo rezultatai Veiverių seniūno Vaclovo Ramanausko adresu.

 

„Naujojo Gėlupio“ redakcija gavo „Dėkingų veiveriečių“ laišką, kuriame seniūnas kaltinamas esą bendrininkavęs su eismo įvykį, kurio metu buvo pažeistas autobusų stotelės Veiveriuose pastatas, sukėlusiu asmeniu. Veiveriečių turimais duomenimis, asmuo buvo neblaivus. Policijos pareigūnų duomenimis, jokio asmens, sukėlusio eismo įvykį, bendrininkavimo su Veiverių seniūnu nenustatyta. Juolab kad vairuotojas buvęs blaivus, o eismo įvykio tyrimas perduotas gretimos savivaldybės – Kazlų Rūdos policijos komisariatui.

 

Seniūno V. Ramanausko teigimu, tokie žmonių skundai yra labai keisti. Jis patvirtino ir eismo įvykį sukėlusio asmens nepažįstantis, ir kaip tik besirūpinantis kuo skubiau atstatyti suniokotą stotelę.

 

Redakcija gavo ir dar vieną laišką, kuriame Kauno gyventoja skundžiasi, jog seniūnas V. Ramanauskas jos atžvilgiu kerštauja. Pasak jos, prieš kurį laiką aplink daugiabutį namą, kuriame yra jos mamos butas, ji sutvarkė aplinką ir suklojo trinkeles. Anot skaitytojos, seniūnas V. Ramanauskas „surinko jam lojalius mamos kaimynus, pakėlė triukšmą, padarė susirinkimą, mane (skaitytoją – red. past.) apkaltino infrastruktūros išdarkymu, apkaltino savavaline statyba ir netgi „suderinęs“ su rajono architekte privertė daryti projektą, gauti leidimus, antraip grasino, jog trinkeles reikės panaikinti.

 

Seniūno V. Ramanausko teigimu, šis daugiabutis namas priklauso daugiabučių namų bendrijai, t. y. visus klausimus, susijusius su aplinka, jos tvarkymu, pačiu pastatu, sprendžia pati bendrija. Pasak jo, minėta laikraščio „Naujasis Gėlupis“ skaitytoja konfliktuoja su kaimynais. Jis su savo įgaliojimais išspręsti šios problemos negali, todėl konflikto dalyviams tik nurodė tarnybas, kurios galėtų šį ginčą išspręsti.

 

Ta pati skaitytoja skundžiasi ir dėl staiga šalia jos artimųjų kapo Veiverių kapinėse atsiradusio naujo kapo. Pasak jos, „nuo 1953 metų toje vietoje nebuvo niekas palaidota, o dabar, spalio 28–30 dienomis, atsirado kapas“. Skaitytoja įtaria, kad seniūnas galimai prekiauja kapavietėmis.

 

Pasak seniūno, minimas kapas iš tiesų egzistavo dar seniau. Šalia minėtos skaitytojos artimųjų kapo besiilsinčiųjų kapas ilgus metus buvo apleistas, tačiau šiemet jį atrado velionių proanūkiai, kurie ir priėmė sprendimą kapą sutvarkyti. Pasak V. Ramanausko, senojo kapo antkapis buvo pakeistas nauju, pasodinta gėlių. Dabar šis kapas vėl gražus.

 

Seniūnas guodėsi, kad dažnai išgirsta panašių skundų. Tačiau besiskundžiantieji dažniau remiasi emocijomis. Pasak jo, kai kuriuos besiskundžiančiuosius galbūt paskatina ir su politika susiję asmenys. Veiverių seniūnas, išgirdęs šiuos skundus,prisipažino, kad kai kurie skundai – naujiena. Jis iš karto kėlė klausimą, kodėl gyventojai nesikreipia į jį tiesiogiai? Pakomentavęs visus skundus, seniūnas prašė priminti skaitytojams ir veiveriečiams, kad jie dėl iškilusių bėdų visada gali kreiptis į jį tiesiogiai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close