V. Kamblevičiaus LP fondas – gražiausioms, prasmingiausioms iniciatyvoms remti (GALERIJA)

Kiek pasaulyje bebūtų gerumo, jo niekada nebus per daug. Jis – kaip vanduo iš nesibaigiančio šaltinio, kaip šviesa, nušviečianti kelią prie tikrų gyvenimo vertybių. Dalintis gerumu, padėti kitam – žodžiu ar materialiai – galima individualiai, galima ir po grūdą sunešti į didelį aruodą, iš kurio bus padalinta tiems, kam labiausiai pagalbos reikia. Ir kuo daugiau bus tų „aruodų“, tuo dažniau bus galima padėti tiems, kuriems reikia pagalbos ir paramos.

 DSC_3869

galerija0906

Gerumo aruodų sąrašą, šalia J. Palionio PLF, Bartulių šeimos PLF „Idėjų vartai“, Šileikų šeimos PLF, papildė ką tik įsteigtas V. Kamblevičiaus paramos ir labdaros fondas, kurio oficialus pristatymas įvyko gruodžio 4 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Fondo pristatyme dalyvavo daug garbingų svečių, politikų, įstaigų, organizacijų, visuomenės atstovų. Susirinkusiuosius į šventę linksma dainele „Šventė“ pasveikino meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ auklėtiniai, vadovaujami Ramunės Liutvynskienės. Renginį vedė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytoja Vytautė Kurtovienė.

Nors Fondo įkūrimo idėja brendo jau seniai, prasidėjo nuo nedidelių, tačiau prasmingų darbų, supratimo, jog paremti ir atjausti yra itin svarbu, oficialiai jis buvo įsteigtas spalio 3 d. „Nemanau, jog šiandien yra tikslinga vardyti, kiek tiksliai ar kokios pagalbos buvo suteikta, kiek laiko skirta tam, jog būtų išpildyta kieno nors svajonė ar tiesiog suteikta galimybė siekti savo tikslų. Esminis šio labdaros ir paramos fondo tikslas – skatinti įvairias švietimo, kultūros, meno, sporto, sveikatos apsaugos, socialinės pagalbos iniciatyvas, padėti tiems, kuriems reikia pagalbos ir paramos. Taip pat noriu pabrėžti, kad kiekvienas iš mūsų visuomet galime prisidėti ir paaukoti nors ir šypseną, savo laiką, padrąsinimo ar paskatinimo žodį. Gerumas yra tai, dėl ko mes galime vadinti save žmogumi, tai dovana, kuria privalome dalintis“, – kalbėjo Fondo įkūrėjas Vytautas Kamblevičius, nuoširdžiai dėkodamas visiems susirinkusiems svečiams, padedantiems atverti Paramos ir labdaros fondo duris.

 

Linkėjo surasti gerų rėmėjų, nuveikti kuo daugiau kilnių darbų

Su Fondo įkūrimu V. Kamblevičių ir visus prie jo veiklos prisidedančius, remiančius bei palaikančius žmones sveikino partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas Juozas Imbrasas, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Bartulių šeimos PLF „Idėjų vartai“ atstovas Gintautas Bartulis, Jiezno globos namų direktorė Jūratė Žukauskienė, kiti svečiai.

„Tai neeilinė, bet labai gera gerumo pamoka mažiesiems ir suaugusiesiems. Kartu tai – didelis ir prasmingas darbas. Ne taip paprasta išlaikyti fondą, kuris turėtų savo vardą, įdirbį, po kelerių ar keliolikos metų galėtų pasididžiuoti nuveikęs gerus darbus“, – kalbėjo administracijos vadovas A. Marcinkevičius, palinkėdamas Fondo įkūrėjui ir visai jo komandai surasti ieškomo gerumo ir įgyvendinti siekiamus tikslus.

„Organizacijoje, kurioje dirbau, buvo toks posakis: „Kartu mes galime daugiau“. Kai tu nesi vienas, kai matai, kad šalia yra daugiau panašių į tave, į tavo požiūrį, tu supranti, kad gali daugiau nuveikti“, – sveikindamas dar vieno LPF įkūrėją kalbėjo jau penkerius metus Prienuose gyvuojančio Bartulių šeimos fondo vienas iš įkūrėjų G. Bartulis.

Prienų rajono savivaldybės tarybos narys Juozas Krištolaitis pabrėžė, kad sveika konkurencija tarp politikų yra labai gerai. Dėkodamas V. Kamblevičiui sukūrus Fondą ir tiems, kurie jį parems, linkėjo nuveikti kuo daugiau reikalingų darbų.

 

„Mūsų darbai – maži lašeliai, kurie virsta jūromis, gyvenimo prasme“

„Ištiesti ranką gerumui, prisiliesti prie šilumos, atjautos, supratimo – mūsų ne pareigos, bet žmogiškoji misija, – kalbėjo Fondo idėją pristatydama viena iš jos iniciatorių, LR Seimo nario V. Kamblevičiaus padėjėja L. Jakinevičienė. – Mūsų darbai – tarsi maži lašeliai, kurie virsta jūromis, gyvenimo prasme“, – patikino ji, padėkodama Labdaros ir paramos fondo pirmajai rėmėjai – prienietei notarei Rasai Dereškevičienei ir kartu su Seimo nariu V. Kamblevičium įteikdama jai puokštę gėlių, o ilgam prisiminimui – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinės Joanos Balnytės tapybos darbą.

Pasveikinusi Seimo narį V. Kamblevičių su įstojimu į kitą – Gerumo – partiją, R. Dereškevičienė pabrėžė, kad kiekviena gera iniciatyva neapsieina be „pilkųjų kardinolų“. Gėlių puokštę ji įteikė L. Jakinevičienei, pasidžiaugdama, jog Seimo nario padėjėjos profesionalumo, kompetencijos, dalykiškumo dėka projektas gimė greitai ir neskausmingai.

 

Vienas iš Fondo tikslų – skatinti mokinių kūrybines iniciatyvas

Ką ši sąvoka reiškia kiekvienam asmeniškai, iškilmingą vakarą kalbėjo jaunoji karta, dalyvavusi pirmojoje Fondo organizuotoje veikloje – piešinių, miniatiūrų ir aforizmų konkurse tema „Kiekvienam po gerumo lašą“, o savo mintis perteikusi piešiniuose bei rašiniuose. Laureatų įrėmintus piešinius galima buvo apžiūrėti renginio metu, o jo pabaigoje vykusio aukciono metu juos įsigyti. Nelaukiant paskutinio šventės akordo, visiems piešinių konkurso „Kiekvienam po gerumo lašą“ laureatams (Karolinai Radvilavičiūtei, Evelinai Dabrišiūtei , Rusnei Barakauskaitei (Jiezno gimnazija), Viktorijai Švelpaitei (Stakliškių vid. m-kla), Austėjai Simanavičiūtei („Žiburio“ gimnazija), Ramintai Jodaugaitei (Balbieriškio pagr. m-kla), Karolinai Balionytei, Agnei Stravinskaitei, Arijui Jurevičiui, Pijui Deltuvai („Revuonos“ pagr. m-kla) ir jų mokytojams buvo įteikti simboliniai „Gerumo“ lašeliai, Fondo steigėjo V. Kamblevičiaus diplomai ir knygyno ,,Pegasas“ čekiai.

Renginio metu skambėjo miniatiūrų, aforizmų konkurso ,,Kiekvienam po gerumo lašą“ laureatų mintys. Laureatai Aidas Maceina, Ugnė Šalčiūtė („Ąžuolo“ progimnazija), Inga Pauliukonytė (Stakliškių vid. m-kla), Ignas Burokevičius (Stakliškių vid. m-kla), Karolina Banionytė („Revuonos“ pagr. m-kla), Karolis Brūzga, Povilas Damynas, Linas Vinkleris, Agnė Alaburdaitė („Revuonos“ pagr. m-kla) – ir jų mokytojai buvo taip pat apdovanoti „Gerumo“ lašeliais ir diplomais. Visiems laureatams įteiktos Virginijos Šukytės knygos ,,Laimės formulė“.

V. Kamblevičiaus LPF logotipą, kvietimus, diplomus kūrė Lietuvos dailės akademijos, architektūros specialybę pasirinkęs I kurso studentas Arnas Deltuva. „Gerumo“ lašelius, kurie buvo įteikti ir aukciono darbų pirkėjams, sukūrė ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos keramikė Aušra Deltuvienė. Piešinių konkurso laureatų darbus įsigijo verslininkai prieniečiai, kiti garbūs renginio svečiai. Darbų parduota net už 2 020 Lt. Pinigai bus skirti jaunimo iniciatyvų skatinimui, edukacinei, kultūrinei, meninei ir kitoms fondo veikloms paremti.

Renginį papuošė ne tik vaikų darbai, bet ir mažieji dainininkai, jaunasis smuikininkas, įvairių respublikinių konkursų laureatas, išvakarėse vykusio 15-ojo ARCO festivalio laureatas Nojus Kondrotas. Visi jie taip pat neliko be dovanų – fondo steigėjai mažuosius apdovanojo saldžiaisiais prizais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close