Kariuomenės dienos minėjimas Birštono gimnazijoje

Lapkričio 20 dieną mes, Jiezno gimnazijos Jaunieji šauliai, išvykome į Birštono gimnaziją paminėti Lietuvos kariuomenės dieną. Apsirengę uniformomis (kaip tikri kariai! ), išsikepę pyragą, pasibeldėme į Birštono gimnazijos duris.

DSC02159

Mus su šypsena pasitiko Birštono gimnazijos šaulių būrelio vadovė Nijolė Juozaitienė ir palydėjo į aktų salę. Ten jau laukė Birštono gimnazijos Jaunųjų šaulių būrys. Kadangi birštoniečiai ruošėsi rikiuotės konkursui, sutiko savo programą parodyti ir mums. Šeimininkai įžengė į salę su daina, parodė keletą rikiuotės pratimų. Po plojimų Jiezno gimnazijos šaulių būrelio vadovas ir istorijos mokytojas Sigitas Žalys trumpai papasakojo apie Lietuvos kariuomenę ir jos atsiradimą. Negaišdami pasižiūrėjome keletą vaizdo įrašų apie spec. pajėgų karių ginkluotę, šiuolaikinio kario charakterio savybes, pasirengimą. Tada birštoniečiams parodėme savo išvykų nuotraukas, o jie- nufilmuotas savo karines pratybas, vykusias miškelyje.

Pasišnekučiavome, susipažinome ir patraukėme į valgyklą. Ten mūsų laukė karšta arbata ir saldumynai. Kai pasistiprinome, birštoniečių vadovė aprodė Birštono parką. Pasivaikščioję, viską apžiūrėję, patraukėme į ,,Eglės“ sanatoriją. Pravėrę duris, išvydome labai gražią „ gyvąją“ gėlių sieną . Nijolė Juozaitienė papasakojo, kaip ji sudaryta, kaip veikia laistymo sistemos. Tada pakilome į antrąjį aukštą, kur galėjome paragauti visokiausio mineralinio vandens, pailsėti ant minkštų sėdmaišių.

Atsisveikinome ir grįžome į Jiezną, tikėdamiesi, kad šis renginys taps tradicinis.

Jiezno gimnazijos  mokinė,  jaunoji šaulė Eglė Vinskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close