Alytaus AVMI įspėja – mokesčių specialistai privalo prisistatyti ir pateikti tarnybinės užduoties pavedimą

2014 m. gruodžio 4 d., Alytus. Alytaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Alytaus AVMI) informuoja, kad Alytuje užfiksuotas atvejis, kuomet mokesčių inspektoriais prisistatę trys vyriškiai atvyko į veterinarijos vaistinę ir paprašė savininkės pateikti asmens bei įmonės registracijos dokumentus.

Vakar apie pietus įtartino vizito sulaukusi įmonės savininkė pasakojo, jog vyrai prisistatė esą iš VMI, bet pažymėjimų nepateikė. Savininkei pateikus asmens tapatybės kortelę bei įmonės registracijos dokumentus, tariami inspektoriai juos nufotografavo. Pasimetusi įmonės savininkė tik vėliau suprato, kad apsilankę vyriškiai gali būti sukčiai. Paskambinusi į mokesčių inspekciją, įmonės savininkė įsitikino, kad joks patikrinimas jos įmonėje nebuvo vykdomas.

„Norime atkreipti visuomenės dėmesį, jog VMI darbuotojai, atvykę vykdyti tarnybinę užduotį, visais atvejais privalo prisistatyti, pateikti tarnybinius pažymėjimus ir operatyvaus patikrinimo pavedimą (forma FR1043). Raginame gyventojus būti budrius ir sulaukus panašių vizitų apie juos pranešti VMI pasitikėjimo telefonu 1882 arba kreiptis į policijos komisariatą“, – teigia Alytaus AVMI Mokestinių prievolių skyriaus vedėja, atliekanti viršininko funkcijas, Zita Jarmalienė.

VMI primena, kad iškilus klausimams visą informaciją gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, autorizuotoje mokesčių mokėtojų erdvėje Mano VMI. Pažymime, kad Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close