Birštono kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Jievaras“ šokiais džiugina ne tik birštoniečius

Praėjusį šeštadienį, lapkričio 29 d., Širvintų kultūros centre vyko tradicinis respublikinis vyresniųjų liaudiškų šokių ansamblių ir grupių konkursinis sambūris „Iš aplinkui 2014 m.“. Sambūryje dalyvavo ir Birštono kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Jievaras“.

 DSC_0145

Birštono šokių kolektyvas, vadovaujamas Virginijos Bankauskienės, konkursinėje programoje šoko tris šokius: „Varkijietį“ (R. Tamučio choreografija), „Kaip du paukšteliai“ (V. Mačiulskio choreografija) ir „Karvelio polką“ (V. Šimonelienės choreografija). Komisijai įvertinus visų kolektyvų pasirodymus, paaiškėjo, kad Birštono kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Jievaras“ laimėjo trečią vietą regionų centrų kategorijoje.

Konkursiniame sambūryje „Iš aplinkui 2014 m.“ šiemet dalyvavo vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvai iš visų šalies regionų. Konkursas, kurio tikslai yra aktyvinti liaudiškos choreografijos judėjimą, puoselėti sceninio šokio tradiciją, skatinti kurtis naujus suaugusiųjų šokių kolektyvus, remti ir palaikyti veikiančias ir naujai susikūrusias vidutinio amžiaus žmonių šokių grupes, ugdyti meninį lygį ir skonį, sceninę kultūrą, rengiamas kas dveji metai.

Vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Jievaras“ dalyvavo ir lapkričio 22 dieną Garliavos sporto ir kultūros centre vykusiame 8-jame respublikiniame vyresniųjų liaudiškų šokių festivalyje „Atdarykim vartelius 2014“. Tradicinis Garliavos festivalis sulaukė kolektyvų iš Vilniaus, Prienų, Palangos, Birštono, Radviliškio, Vilkaviškio ir Kauno rajono. Svečius pasveikino ir renginį pradėjo šeimininkų kolektyvas – Garliavos sporto ir kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ąžuolas“ (vad. Z. Vaškelienė). Puikių emocijų nestigo ne tik dalyviams, bet ir į Garliavos sporto ir kultūros centrą sugužėjusiems žiūrovams. Aktyviausiai dalyvavę žaidimuose žiūrovai laimėjo rėmėjų įsteigtų vertingų prizų. Tą dieną nė vienas neliko abejingas liaudiškam šokiui, liaudies dainai, o svarbiausia – buvimui kartu. Kaip ir žadėjo renginio organizatoriai, buvo sudeginta ne viena kalorija, o laikas su kaimynais, draugais ir šeima linguojant dar senolių išmokytais ritmais prabėgo linksmai ir prasmingai.

Liaudiškų šokių kolektyvo „Jievaras“ informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close