Prienų kolektyvų sėkmė Širvintose

2002 m. Molėtuose vykęs pirmasis vyresniųjų liaudiškų šokių ansamblių ir grupių koncertinių programų konkursinis sambūris „Iš aplinkui“ paskatino šiuos kolektyvus susitikti kasmet, vėliau konkursas pradėtas rengti kas dvejus metus. Šiltas, malonus vadovų ir šokėjų bendravimas suteikia progą pamatyti savo kolegų naujas šokių programas ir kartu parodyti save.

 IMG_3359

Lapkričio 29 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių ir dainų ansamblio „Trapukas“ (vad. Darius Žilinskas) vyresniųjų grupė sukosi Širvintų kultūros centro scenoje vykusiame vyresniųjų šokių kolektyvų konkurse „Iš aplinkui“, kurį organizavo Lietuvos liaudies kultūros centras. Kas dvejus metus vykstančiame konkurse šiemet dalyvavo net 20 kolektyvų iš visos Lietuvos – Marijampolės, Kauno, Šilutės, Jurbarko, Trakų, Raseinių ir daugelio kitų. Kolektyvų programas vertino komisija: Gražina Kasparavičiūtė, Snieguolė Einikytė, Vladimiras Ūsovas, Rimutė Zalieckaitė ir Irena Čėsnienė. Vyresniųjų grupių šokių kolektyvai varžėsi trijose grupėse – miestelių, miestų ir rajono centrų. Džiugu, kad pastarojoje grupėje, kaip ir prieš porą metų, taip ir šiemet, „Trapukas“ buvo tarp nugalėtojų – užėmė II vietą. Tuo tarpu Prienų rajono kaimo bendruomenės „Balbieriškis“ vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ringis“ (vad. Raimundas Markūnas) miestelių grupėje užėmė I vietą.

Kas kartą dalyvaujančių konkurse kolektyvų prašoma rodyti naujai sukurtą programą, t. y. nerodytą nė viename kitame konkurse. Neretai šokiai kolektyvų parodomosiose programose gali kartotis, tačiau smagu, kad kolektyvai atlieka ir naujų šokių. Šiemet Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dainų ir šokių ansamblio „Trapukas“ vyresniųjų grupė konkursui paruošė tris konkursinius šokius – „Miestelėnų polką“ (Vladimiro Ūsovo choreografija, Antano Puodžiuko muzika), „Kaip du paukšteliai“ (Vidmanto Mačiulskio choreografija, Arūno Rakšnio muzika) ir „Gegužinę polką“ (Henriko Uznio choreografija, Algimanto Apanavičiaus muzika). Iš Širvintų kolektyvas grįžo kupinas gerų emocijų, prisiminimų ir šiek tiek pavargęs.

Ringailė Janulynaitė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close