TALENTŲ SAMBŪRIS. Išskirtinė dovana Mokytojams

Šių metų Tarptautinės mokytojų dienos šventę „Revuonos“ vidurinės mokyklos mokytojams primins jų kolegės, dailės mokytojos Aušros Deltuvienės mokinių dovana „Bitelių tvirtovė“. Tai meniškai apipavidalintas avilys, simbolizuojantis šios mokslo įstaigos bendruomenės požiūrį į namus, kur kasdien tarsi bičių spiečius į avilį suskrenda mokiniai ir mokytojai, namus, kurie turi išskirtinę dvasią.

Šią dvasią kuria ilgametės mokyklos tradicijos, bendruomenės šventės, didelės saviraiškos galimybės vaikams, turintiems meninių gabumų, nuoširdus bendradarbiavimas su tėvais. To įrodymas – Justės tėvelių Gedimino ir Danutės Olsevičių realizuotas sumanymas surengti mokinių piešinių apie bitutes konkursą. „Pieškim bitutes, sveikinkim vaikus, džiaukimės tuo gražiu vabaliuku, kuris neša gėrį“, – dar pavasarį dailės mokytojai Aušrai Deltuvienei pasiūlęs bitininkas, UAB „Wilara“ direktorius G. Olsevičius. Brandindamas šią idėją jis pasiūlė išpiešti ir tikrą avilį, kaip visų mokyklos mokinių dovaną mokytojams jų profesinės švenės proga.

Jau rugsėjo pradžioje mokinių kūrybiniai darbai nugulė mokyklos koridoriaus ir salės, kurioje vyko šventė, sienas, o bitutėmis ir jų gyvenimo fragmentais dekoruotas avilys tapo Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse vykusio konkurso kulminacija bei gražiu renginio akcentu.

– Kai mokykla, kaip mokslo šventovė, mokymąsi paverčia tokiu kūrybingu darbu, ir dirbti smagiau, – pasidžiaugė „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, pasveikinusi mokinių piešinių konkurso dalyvius ir padėkojusi tiems, kurie padėjo įgyvendinti projektą: idėjos autoriams D. ir G. Olsevičiams, kuriems buvo įteikta padėka ir Gretos Radzevičiūtės sukurti suvenyrai, direktorės pavaduotojai Daliai Skučienei, technologijų mokytojoms Rasai Uleckienei ir Vilmai Glaveckienei, lituanistei Vytautei Kurtovienei bei visų idėjų koordinatorei Aušrai Deltuvienei.

Dalindamasis įspūdžiais G. Olsevičius sakė:

– Turbūt niekas nepagalvoja, kad bitė, darbuodamasi, rinkdama nektarą, žiedadulkes, dirba ir džiaugiasi. Jai tai yra smagu, nepaisant to, kad tai daro kiekvieną dieną. Jūsų darbuose matyti susikaupimas, kūrybinis džiaugsmas, įsijautimas. Manau, kad net ne padėkos ar prizai yra pats didžiausias apdovanojimas, o galimybė išgyventi kūrybinį džiaugsmą. Eidami per gyvenimą įsitikinsite, kokios svarbios tokios akimirkos.

Komisijai, anot G. Olsevičiaus, buvo sunku išrinkti pačius gražiausius darbus, nes kiekvienas piešinys savitas, originalus. Ypač nudžiugino bičių spiečiumi apspiestas avilys, kurį, jeigu tik būtų buvusi galimybė, neabejotinai būtų pasirinkusi ir šalies Prezidentė, kuri rugpjūčio pradžioje viešėjo respublikinėje bitininkų šventėje Kupiškyje ir keletą kupiškėnų vaikų piešiniais dekoruotų avilių paprašė pastatyti Prezidentūros kieme.

Konkursui darbus pateikė 150 dalyvių, iš kurių apdovanojimus pelnė 55. Dalis jų pelnė padėkas, o 18 įteikti diplomai ir UAB „Vilara“ prizai – žvakių gamybos rinkiniai. Laureatais tapo šie mokiniai: Evelina Vilkaitė, Agnė Stravinskaitė, Monika Janušauskaitė, Deimantė Slavinskaitė, Aidas Leginas, Miglė Damynaitė, Karolina Kizevičiūtė, Justė Olsevičiūtė, Evelina Makštutytė, Ugnė Alaburdaitė, Arijus Jurevičius, Justė Marejeva, Živilė Duobaitė, Paulina Celiešiūtė, Agnė Burbaitė, Dovydas Černevičius, Greta Šalčiūtė ir Lukrecija Bacvinkaitė, kurios piešta bitutė papuošė padėkas ir diplomus.

D. ir G. Olsevičiai apdovanojo ir tris, jų akims ir širdžiai labiausiai patikusius laureatų darbus visose amžiaus grupėse. Iš pradinukų apdovanojimą pelnė antrokė Evelina Vilkaitė, nupiešusi itin nuotaikingą piešinį „Bitės deda medų“, iš vyresniųjų – aštuntokė Evelina Makštutytė už piešinį „Bitė sodininkė“, išsiskyrusį nepaprasta šviesa ir giedra. Prizas buvo įteiktas ir abiturientei Živilei Duobaitei. Živilės darbas „Darbštutis“ atrodė ypatingas ir labiausiai atspindintis bitininkų dvasią, išsiskiriantis sprendimo originalumu, tikslumu, spalvų raiška, UAB „Wilara“ vadovas paprašė autorės leidimo piešiniu papuošti bendrovės leidžiamą bitininkų reikmenų katalogą.

Mokyklos bendruomenė nutarė, kad „Bitelių tvirtovė“ papuoš mokyklos aplinką ir šiųmetinių abiturientų pradėtą sodinti mokyklos rožyną.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close