Birštono savivaldybės gyventojai dažnai atsiunčia klausimų, į kuriuos norėtų išgirsti atsakymus. Ne visi išdrįsta ateiti į „Birštoniečių tribūną“, tad klausimus siunčia mums, o mes beldžiamės į savivaldybės administracijos direktoriaus duris. Šįkart į klausimus atsakė Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas su savo komanda.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kodėl ne vietoje konteineriai?

Nemažai žmonių atvyksta į kitą Nemuno pusę pasižiūrėti ne tik Atminties tako, bet ir pasivaikščioti po mišką, panemune. Tačiau labai nemalonu, kai paklausia, kodėl pačiame aikštelės centre (buvusioje, o gal dar ir esamoje prieplaukoje Turistų gatvėje) stovi komunalinių ir kitokių atliekų konteineriai? Toje aikštelėje yra pakankamai vietos, tai negi negalima konteinerių pastatyti kažkur šone, kad neatrodytų lyg pagrindinis lankomas objektas?

Ačiū gyventojams, kurie pastebi ne vietoje pastatytus konteinerius, pakelia ir įdeda į konteinerį išmestas ne vietoje šiukšles, kurių, deja, dar daug yra mūsų gražiuose miškuose ir kitose viešosiose vietose. Minimus konteinerius  UAB „Ekonovus“ aikštelėje pastatė maždaug prieš mėnesį. Patikrinus nustatyta, kad konteineriai pastatyti aikštelės pakraštyje (nuo Nemuno pusės), bet tikrai ne aikštelės centre. Nors konteineriai tikrai nėra pastatyti tinkamiausioje jiems stovėti aikštelės vietoje, tačiau, kol prieplauka nenaudojama pagal paskirtį, konteineriai niekam netrukdo. Po pirmojo ištuštinimo konteineriai bus perkelti į kairįjį aikštelės pakraštį (žiūrint nuo Nemuno pusės).

 

Kas bus „Berželio“ vietoje?

Įdomu sužinoti, ką planuojama įrengti buvusioje vaikų poilsio stovyklos „Berželis“ vietoje. Kažkada buvo kalbama, kad ten turėtų būti vaikų reabilitacijos centras. Ar bus kažkas daroma, ar taip ir sugrius visi ten esantys statiniai?

Poilsio stovykla yra LR švietimo ministerijos nuosavybė. Birštono savivaldybė yra ne kartą kreipusis į ministeriją dėl poilsio stovyklos perdavimo savivaldybei, tačiau sutikimo iki šiol nesame gavę. Viena iš numatomų panaudojimo galimybių galėtų būti vaikų sanatorija, reabilitacijos centras ir pan. Manome, kad ministerija taip pat yra numačiusi šios stovyklos panaudojimo galimybę, todėl ir nepriima sprendimo perduoti savivaldybei.

 

Apie strateginio plano paslaptis

 

Vartome rimtą dokumentą – Birštono savivaldybės strateginį planą…

Pasirodo, jame numatytas ir tiltas, ir turgus, ir daugiau visokių fokusų… Rimtas planas, ar ne?

Gal galima išgirsti atsakymus į šiuos klausimus: 

Kokiu tiltu už 40 milijonų litų ir kurioje vietoje per Nemuną numatyta sujungti Birštono miesto dalis?

Kokie konkretūs darbai padaryti dėl šio tilto statybos ar projektavimo?

2004 m. lapkričio mėn. buvo parengta priešprojektinių sprendinių analizė bei galimybių studija, kurioje tilto per Nemuną projektas pripažintas kaip ekonomiškai naudingas ir perspektyvus. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2007 m. gegužės 30 d. nutarimo Nr. 505 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2004 m. gruodžio 6 d. nutarimo Nr. 1588 „Dėl Lietuvos kurortų plėtros įgyvendinimo 2005–2008 m. priemonių patvirtinimo“ pakeitimo“ 3 punktu įpareigojo LR ūkio ir susisiekimo ministerijas bei Birštono savivaldybę parengti tilto per Nemuną Birštone techninį projektą. Birštono savivaldybė jau yra parengusi ir 2008 m. kovo 3 d. Tarybos sprendimu Nr. TS-30 patvirtinusi tilto per Nemuną prieigų bei gatvės tarp Prienų ir Turistų gatvių Birštono mieste specialųjį planą, kurio parengimui LR Vyriausybės nutarimu buvo skirta lėšų. Remiantis parengto specialiojo plano sprendiniais, buvo atlikti preliminarūs tilto statybos bei prieigų įrengimo kainos skaičiavimai. Tiltas būtų skirtas pėstiesiems, dviratininkams ir lengviesiems automobiliams. Jis pratęstų Karalienės Barboros alėją. Šiuo metu ieškoma finansavimo šaltinių projektui įgyvendinti.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close