Jiezne – graži draugystės ir padėkų šventė

Darganotas ir apniukęs oras šeštadienį nesutrukdė Jiezno žmonių su negalia susibūrimui „Draugystė, sklindanti iš širdies“ kultūros ir laisvalaikio centre. Prisirinko pilnutėlė salė ne tik pačių sąjungos narių, bet ir draugų, kurie juos visada palaiko, paremia ir padeda.

 IMG_7924

Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Augenija Stoškuvienė, pasveikinusi susirinkusius į tradicinę šventę, pakvietė tylos minute pagerbti buvusius narius Juozą Gudonį ir Joną Šablinską.

Buvo pasveikinti ir gražiai pagerbti jubiliatai – Pranas Ragas, Vida Rušėnienė ir Birutė Bartkuvienė, kuriems dovanas įteikė ir Seimo narys Andrius Palionis. A. Palionis pasidžiaugė gražia bendryste, žmonių būrimusi į įvairias draugijas ir sąjungas, kurių tikslas kiekvieną pastebėti, užjausti ir padėti.

Sąjungos pirmininkė A. Stoškuvienė pristatė draugus ir svečius, kurie atvyko kartu pabūti, pasidžiaugti ir paminėti artėjančią Žmonių su negalia dieną, kuri bus gruodžio 3-ąją. Pasak pirmininkės, neįgaliųjų dieną Jiezno žmonių su negalia sąjunga pažymi anksčiau, kol dar ne adventas, kol galima švęsti ir pasilinksminti, pasiklausyti muzikos ir dainų. O šv. Mišios ta intencija bus aukojamos gruodžio 3 dieną.

Padėkos už draugystę, šilumą ir meilę, taip pat pačių rankomis pagamintos dovanėlės buvo įteiktos Seimo nariui Andriui Palioniui, Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialo atstovei Irenai Karsokaitei, Socialdemokračių moterų klubui, Pakuonio neįgaliųjų ir Birštono neįgaliųjų draugijų atstovams Anelei Pyragienei ir Aldonai Šleikienei, seniūnui Algiui Bartusevičiui, nuolatiniam visų renginių rėmėjui, Seimo nario padėjėjui Arūnui Vaidogui, klebonui Rolandui Bičkauskui, Jiezno šaulių organizacijos vadui, Vėžionių bendruomenės „Topolis“ pirmininkei Irmai Kereišienei bei žiniasklaidos atstovams. Labai malonu, kad moterys pagalvojo apie šaltą žiemą ir į savo rankomis pagamintų dovanų krepšelį įdėjo šiltas, megztas vilnones kojines. Tai puiki ir nuoširdi dovana.

Svečiai taip pat atvyko su dovanėlėmis. Juk sakoma, kad nedidelės dovanėlės stiprina draugystę ir šildo tarpusavio santykius.

Vakaronės metu gražią dovaną visiems susirinkusiesiems pateikė Šeštokų bendruomenės pirmininkė Aldona Surdokienė ir etnografinės Prano Dzūko sodybos mėgėjų teatras „Sodžius“ (vadovė Marijona Pečiukonienė). „Sodžius“ suvaidino A. Surdokienės pjesę „Tėvo klaida“, režisuotą pačios autorės. Pasak A. Stoškuvienės, labai malonu, kad teko išgirsti tikrą dzūkišką šnektą, gėrėtis puikia aktorių vaidyba, įtikinamomis ir, rodos, nepameluotomis scenomis. Nuo pat pradžių vaidinimas prikaustė žiūrovų dėmesį, vertė juoktis iš žmonių ydų, nesupratimo, nesusikalbėjimo, atrodytų, iš tokių paprastų, bet tokių gyvenimiškų situacijų. Jiezno kraštas taip pat laiko save Dzūkijos dalimi, tad visiems buvo be galo malonu stebėti ir senovinius papročius, tradicijas, ir paprastų kaimo žmonių gyvenimo būdą.

Kad neprailgtų rudens vakaras, visi draugiškai susėdo prie vaišėmis nukrautų stalų, klausėsi skambančios muzikos, kalbėjo, šnekėjo ir vis turėjo dar ką vieni kitiems pasakyti.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close