Susitikimą su draugais iš Lenkijos lydėjo gera nuotaika, žaidimai ir dainos (GALERIJA)

Žmogus su negalia lengviau susitaiko su savo likimu, kai jis pagal galimybes yra savarankiškas, jaučiasi naudingas ir reikalingas aplinkiniams. Dažniausiai šią atsvarą ir daug džiaugsmo bei laimingų akimirkų teikia bendravimas, šilti tarpusavio santykiai, kelionės, skaitymas, meninė ir sportinė veikla, susitikimai su likimo draugais. Vienas iš tokių džiugių LASS Prienų filialo ir Suvalkų (Lenkija) aklųjų draugijos susitikimų vyko praėjusią savaitę Prienuose.

DSC_2880

 

galerija0906

 

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialo nariai, turėdami stiprų moralinį lyderį ir tiesiogine žodžio prasme – savo akių šviesą, organizacijoje gali rasti ne tik širdžiai mielą užsiėmimą, bet ir jaukią, šiltą, draugišką bendraminčių atmosferą, susirasti naujų draugų. I. Karsokaitės vadovaujamas filialas jau ketvirtus metu puoselėja šiltus draugystės ryšius su Suvalkų krašto regėjimo negalios bendruomenės nariais, tarp kurių yra ir keletas lietuvių, vyksta vieni pas kitus į svečius, kartu organizuoja šaškių varžybas, kartu švenčia šventes.

Šiais metais bičiuliai buvo susitikę jau du kartus – Lenkijoje ir Lietuvoje. Trečiasis susitikimas buvo skirtas Baltosios lazdelės dienai paminėti. Neturėję galimybės ją minėti kartu spalio 15-ąją, dvidešimt penki Suvalkų neregių draugijos nariai, lydimi prezidentės Kristinos Wasilewskos, išpildė savo pažadą atvykti į Prienus.

Rytą aplankę Prienų socialinių paslaugų centrą, po valandėlės susitiko Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Susitikimą bičiuliai pradėjo netradiciškai – šaškių varžybomis, kuriose, kaip sakė varžybas organizavusi šaškių sporto entuziastė, LASS Prienų filialo pirmininkė I. Karsokaitė, nugalėjo draugystė. Tokia pradžia niekam nuostabos nekėlė, nes bičiuliai iš Lenkijos šaškių ir šachmatų sportą labai mėgsta ir savo organizacijos veiklą labiausiai kreipia sportine linkme. Prieniečiai, turėdami puikią šios sporto šakos lyderę, niekuo nenusileidžia. Žaisti šaškėmis tapo dar maloniau, kai iš Lietuvos neįgaliųjų reikalų departamento buvo įsigyti nauji akliesiems ir silpnaregiams pritaikyti šaškių komplektai ir laikrodžiai.

Savo mielus svečius prieniečiai pradžiugina dar ir kultūrine programa, kuriai abejingų nebūna. Ir tąkart jaukioje Kultūros centro disko salėje skambėjo Onutės Matusevičiūtės vadovaujamo ansamblio „Puriena“ dainos, lydimos karštų plojimų, pritarimo ir džiaugsmo emocijų.

Sveikindama svečius, I. Karsokaitė džiaugėsi visais ir visada laukiamais susitikimais, kurių metu vyksta žaidimai, skamba dainos ir juokas.

Kartu pasidžiaugti žmonių su regėjimo negalia bendruomenių susitikimu atvyko Prienų rajono savivaldybės tarybos narys Alvydas Vaicekauskas. Prienų rajono savivaldybė turi daug partnerių iš įvairių Lenkijos savivaldybių, todėl jos atstovui buvo džiugu pasveikinti dar vienus šiltus santykius užmezgusius Prienų ir Suvalkų kraštų aklųjų ir silpnaregių draugijų narius, palinkėti jiems ir toliau juos puoselėti.

Suvalkų aklųjų draugijos prezidentė K. Wasilewska visų atvykusiųjų vardu padėkojo Tarybos nariui ir bičiuliams iš Prienų už šiltą priėmimą ir pažadėjo – jeigu laimės projektui lėšų – apsilankyti dar dažniau.

Užsimezgusia draugyste su Prienų aklųjų ir silpnaregių draugija pasidžiaugė vertėjauti padėjusi viešnia iš Suvalkų, lietuvė Onutė Skripkienė, Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Augenija Stoškuvienė.

Išsiilgę vieni kitų Prienų ir Suvalkų aklųjų ir silpnaregių draugijų nariai neskubėjo skirstytis. Iki vakaro liejosi prisiminimai, dainos ir nuotaikingi pokštai, skambėjo muzika, kurios ritmu kojos pačios kilo šokti…

Atsisveikindami bičiuliai linkėjo vieni kitiems geros kloties, sveikatos, pasisemti energijos kitiems tokiems pat laukiamiems susitikimams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close