„Prienai“ turnyrinėje lentelėje nustūmė „Nevėžį“ dar žemiau (GALERIJA)

Penktadienio vakarą Prienų sporto ir pramogų arenoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes žaidė Prienų „Prienai“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

DSC_7330

galerija0906

 

Rungtynės dar sykį parodė, kad niekada nereikia džiaugtis per anksti, o rungtynių rezultatą lemia paskutiniojo kėlinio žaidimas.

Pirmomis rungtynių minutėmis „Prienai“ išsiveržė į priekį, palikdami „Nevėžį“ dar ilgai laukti pirmųjų taškų. Po dviejų žaidimo minučių skirtumas buvo 7:0, praėjus pusei pirmojo kėlinio – 12:1. Kėdainių komandai pradėjus aktyviau atakuoti, skirtumas sumažėjo iki 7 taškų – 12:5. Šis skirtumas lydėjo komandas ir likus žaisti 3 minutes – 18:11. Tačiau paskutinėmis kėlinio akimirkomis „Prienų“ krepšininkams pavyko rezultatą dar labiau palenkti savo naudai ir aidint sirenai švieslentė džiugino rezultatu 21:13.

Antrajame kėlinyje po stiprių „Nevėžio“ atakų skirtumas pradėjo mažėti. Prabėgus 2 minutėms rezultatas dar buvo 24:19 prieniškių naudai. Dar 30 sekundžių – 24:22. „Nevėžis“ neatsiliko nuo „Prienų“, ir sužaidus šešias minutes rezultatas buvo 31:30. Komandos labiausiai susigrūmė likus žaisti 13 sekundžių. Nors rezultatą paskutinėmis sekundėmis Pauliui Ivanauskui pavyko dar labiau palenkti „Prienų“ naudai – 41:34, „Nevėžis“ greitai skirtumą vėl sumažino. Tačiau antrąjį kėlinį vėl laimėjo „Prienai“ rezultatu 41:36.

Trečiajame kėlinyje komandos ir toliau žaidė koja kojon išlaikydamos 5–6 taškų skirtumą. Po trijų trečiojo kėlinio minučių rezultatas išliko aikštelės šeimininkų naudai – 45:39, praėjus pusei kėlinio – 47:41. Likus žaisti 4 minutes, „Nevėžis“ pavojingai priartėjo – 47:45, o po minutės pertraukėlės „Prienų“ iškovoto skirtumo nebeliko – 48:48. Nors prieniškiai vis dar bandė įrodyti savo pajėgumą ir atkovoti prarastą skirtumą, likus žaisti pusantros trečiojo kėlinio minutės rezultatas vėl išsilygino – 55:55. Tačiau paskutinėmis sekundėmis Ovidijui Varanauskui pavyko vėl išvesti „Prienus“ į priekį – 57:55.

Ketvirtajame kėlinyje „Prienai“ pamažu, tačiau užtikrintai vėl pradėjo didinti skirtumą. Sužaidus porą minučių rezultatas, jau teikdamas daugiau vilčių, persisvėrė „Prienų“ naudai – 62:57. Tiesa, abiejų komandų gynyba pristabdė priešininkus, todėl likus žaisti 4 minutes rezultatas dar buvo mažas – 69:65. Įnirtingiausios varžybos prasidėjo likus žaisti porą minučių. „Prienai“ vėl susiėmė ir pradėjo skirtumą stabiliai didinti. Kai iki rungtynių pabaigos liko pusantros minutės, rezultatas jų naudai pasidarė dar patikimesnis – 76:67. Paskutinėmis varžybų akimirkomis skirtumą įspūdingu prasiveržimu ir dėjimu į krepšį dar bandė sumažinti „Nevėžio“ naudingiausias šių rungtynių žaidėjas Roderickas Camphoras, tačiau besiveržiančios emocijos sutrukdė jam pataikyti į krepšį, ir kamuolys, trinktelėjęs į lanką, nuskriejo atgal į aikštelę. R. Camphorui nepasisekė ir paskutinė ataka. „Prienai“ rungtynes laimėjo rezultatu 79:70.

Naudingiausiu „Prienų“ komandos žaidėju, nors ir surinkusiu visas 5 galimas pražangas, tapo Dominykas MiIlka. Šiose rungtynėse jo sąskaita pasipildė 15, o „Nevėžio“ žaidėjo R. Camphoro – 20 taškų.

„Nevėžis“ po šių varžybų turi tiek pat pralaimėjimų, kiek ir paskutiniąją LKL turnyrinės lentelės vietą užimantys „Mažeikiai“ – 12.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close