Romansų vakaras Nemajūnų bendruomenėje

Teka Nemunas, suka kilpas, tai nutoldamas nuo gyvenviečių, tai vėl priartėdamas. Taip bekilpinėdamas sujungia prie jo įsikūrusias bendruomenes bendram darbui, bendrai dainai.

IMG_0102

 

Trumpėja dienos, ilgėja vakarai. Ir nors už lango tamsu – viduje šilta, gera, jauku, ant stalų dega žvakutės, skleidžiančios šilumą, šviesą ir nuoširdumą. Todėl Nemajūnų bendruomenės santalkos pirmininkė A. Kederienė lapkričio keturioliktosios vakarą ir sukvietė kaimynines bendruomenes į draugišką romansų vakarą – padainuoti dainų apie meilę ir ilgesį.

Vakaronę vedė visada geros nuotaikos ir nestokojanti entuziazmo bendruomenės pirmininkė A. Kederienė. Ji kvietė visus prisiminimais sugrįžti į nuostabią jaunystę, prisiminti tuos laikus, kai meilės laiškai buvo rašomi ant balto popieriaus lapo. Kiekvienos bendruomenės atstovai gavo po laišką.

Ir liejosi vienas už kitą gražesni romansai iš kiekvienos bendruomenės lūpų. Pirmieji romansus dainavo Nemajūnų bendruomenės santalkos ansamblis, vadovaujamas R. Žukausko. Labai išradingai romansus atliko Birštono vienkiemio bendruomenės vyrų ir moterų ansamblis, vadovaujamas I. Semėnaitės. Nuoširdžiai skambėjo Siponių krašto bendruomenės pirmininkės Vijolės ir Gedimino duetas. Su įdomumu susirinkusieji klausėsi Matiešionių krašto bendruomenės dainuojamo romanso ir S.Nėries eilių apie rožę, kurias deklamavo D. Valatkienė. Skambiu dainavimu nudžiugino kaimynai iš Vėžionių bendruomenės „Topolis“ (vadovė I. Kereišienė). O nuotaiką visiems pakėlė dviejų žavių ponių – Genovaitės ir Marijos – duetas.

Vakaras subūrė aplinkines bendruomenes šiltam bendravimui. O. Grybauskienė, skaitydama savo kūrybos eiles apie meilę, sakė:

„Per Vienkiemį ligi Matiešionių,

Per vingius Nemuno, iki pat Nemajūnų

Skambės daina sodybose: Siponių, Vėžionių, Paverknių,

Bučiūnų, Vaitiškių, Naudžiūnų…“

 

Perskaitę laiškus su meilės palinkėjimais vakaro dalyviai visi kartu užtraukė romansą apie rožę.

Nemajūnų bendruomenės santalkos pirmininkė A. Kederienė nuoširdžiai padėkojo visiems dalyvavusiems bendruomenių draugystės ir romantikos vakare.

 

Ona Valerija Grybauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close