Birštono gimnazijos II ir IV klasių mokiniai dalyvavo LR Kultūros ministerijos finansuojamame projekte „Kartu sveikti lengviau”. Įsijungti į projektą paskatino onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi” pirmininkė Anelė Pyragienė.

Spalio 3 d. gimnazistai ir jų auklėtojos K. Petraitienė ir R. Aleksandravičienė Vilniuje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre nemokamai stebėjo baletą „Graikas Zorba”, gėrėjosi temperamentingu atlikėjų šokiu, klausėsi M. Teodorakio muzikos. Spalio 10 dieną antrųjų gimnazinių klasių mokiniai kartu su klasės vadove N. Jakimoniene ir mokytoja R. Bielevičiene Kauno filharmonijoje klausėsi nuostabaus, žmogaus dvasią atgaivinančio valstybinio choro ,,Vilnius“, vadovaujamo meno vadovo ir vyr. dirigento Povilo Gylio. Koncerte skambėjo gražiausios kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus dainos, Gioachino Rossini „Mažosios iškilmingos mišios“ ir kiti kūriniai.

Šis projektas – tai puiki proga ne tik pabūti kultūrinėje aplinkoje, bet ir susimąstyti, kad nuo onkologinės ligos nėra apsaugotas nė vienas, todėl labai svarbu susirgus neprarasti vilties, jausti artimųjų paramą ir pagalbą.

Birštono gimnazistai ir jų auklėtojos nuoširdžiai dėkoja Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai ir Birštono onkologinių ligonių klubui „Viltis gyventi” už suteiktą galimybę suprasti, kad meno galia yra labai stipri, ji gydo ne tik žmogaus dvasią, bet ir kūną.

 

Mokytoja R. Aleksandravičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close