Sekmadienį Birštono kultūros centre labiausiai šurmuliavo vaikai – čia vyko Šeimų šventė, kurią Šeimos metų proga organizavo Birštono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba, Birštono kultūros centras, Birštono jaunimo klubas ir Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mažieji lakstė, pūtė balionus, piešė, patys bandė mamytėms padaryti dovanėles iš vario ar žalvario ir jas gražiai supakuoti į suvenyrinę dėžutę arba nupiešti gražų paveikslėlį bei iškirpti ką nors gražaus iš popieriaus. Žalvario dirbinių meistras Jonas Aliulis iš Neveronių sulaukė daugiausia dėmesio ir norinčiųjų išbandyti savo sugebėjimus gaminant papuošalus.

Prie kitų stalų būriavosi vaikai, kurie kartu su tėveliais piešė ir spalvino, o vėliau savo darbeliais papuošė kultūros centro fojė sieną.

Tėveliai galėjo pasigrožėti Birštono dizaino studijos mokinių darbeliais, pasigėrėti ir įsigyti įvairių papuošalų, dailininko pieštų paveikslų su Birštono vaizdais.

Šventės metu vyko turgelis, kuriame buvo galima įsigyti originalių papuošalų iš sidabro, stiklo, džiovintų žolynų. Sumanios Dizaino studijos moterys Jūratė ir Virginija siūlė gražias ir šiltas veltas pirštines, pirties kepures ir kitus naudingus buityje daiktus įsigyti už prieinamą kainą.

Džiugu buvo susipažinti su neseniai duris atvėrusios stiklo ir metalo plastikos studijos „Upė“ meno dirbiniais ir jų autoriais stiklo dailininke Egle Žuromskiene ir juvelyru Mariumi Žuromsku. Jų originalūs juvelyriniai darbeliai bei suvenyrai žavėjo išskirtinumu, neįprastomis formomis ir paskirtimi.

Taip pat buvo galima išsimainyti ar nusipirkti jau naudotų vaikiškų rūbelių, rankdarbių arba šiaip nenaudojamų ar nereikalingų daiktų.

Norintys galėjo pasivaišinti ne tik saldumynais, išgerti puodelį kvapnios arbatos, bet paskanauti ir šventos Agotos duonelės.

Sekmadienio popietę šventėje apsilankė ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė su anūku Emiliu. Šventės dalyvius ir svečius savo dainomis linksmino Birštono jaunimo klubo nariai.

Džiugu, kad daugelis birštoniečių šeimų galėjo popietę praleisti su savo vaikais ir anūkais, pasimėgauti pramogomis ir širdžiai mielais užsiėmimais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close