NAC Baltijos čempionato medaliai – geriausiems sportininkams (GALERIJA)

Lapkričio 16 d. Garliavos sporto centre vykusiame kultūrizmo ir kūno rengybos (fitneso) NAC Baltijos čempionate pergales susirinko šių sporto šakų senbuviai, tarp jų – ir Prienų krašto sportininkai.

DSC_6764

galerija0906

galerija0906

galerija0906

 

Varžybos

Pasaulinės kultūrizmo organizacijos NAC-INTERNATIONAL atstovybės Lietuvoje organizuojamame NAC Baltijos čempionate varžėsi per 70 devynių kategorijų sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Lenkijos.

Vyrų naujokų kategorijos taurę bei medalį į Lenkiją išsivežė Piotras Kira. Vyrų kultūrizmo kategorijos apdovanojimas taip pat iškeliavo iš Lietuvos. Jį pelnė Aivars Grigijanis iš Latvijos.

Kaip visada, daugiausiai fotografų bei žiūrovų dėmesio sulaukė merginų ir moterų pasirodymas. Moterų „Miss Shape“ kategorijoje, kurioje vertinamos dalyvių proporcijos, estetika su suknele ir su bikiniu, trečiąjį kartą nugalėtoja tapo Aistė Žilinskienė, atstovaujanti Kauno klubui „Fitness Factory gym“. Sporto klubo „Minotauras“ narė Edita Jovaišienė laimėjo moterų „Miss Figūra“, kurioje labiau žiūrima į paties kūno parengimo lygį. Šioje kategorijoje ketvirtą vietą iškovojo Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ narė Evelina Sadauskaitė.

Vyrų iki 19 metų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Ernestui Gumuliauskui iš Šilutės, atstovaujančiam sporto klubui „Atėnai“. Vyrų iki 23 metų kultūrizmo kategorijoje teisėjai geriausiai pasirengusiu pripažino Aurimą Kasparaitį iš „Fitness Factory Gym“.

Vyrų veteranų (nuo 40 m. amžiaus) grupės lyderiu tapo Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ įkūrėjas ir prezidentas Vytautas Sadauskas. Na, o „Men’s Athletic“ kategorijoje be konkurencijos pirmąją vietą iškovojo jau nuolat kultūrizmo varžybose laurus skinantis ir didžiausių ovacijų Garliavos sporto centre sulaukęs Gedvydas Norkevičius.

Įvertinus visas kategorijas, į sceną buvo pakviesti geriausieji, iš kurių buvo renkamas vyrų lietuvių absoliučios kategorijos nugalėtojas. Finale absoliučią pergalę iškovojo V. Sadauskas. Baltijos čempionato čempionui nusileido ir antrosios vietos medalį pelnė G. Norkevičius. Trečioje liko Pavelas Sinizbajevas, ketvirtoje – A.Kasparaitis, penktoje – „Fitness Factory gym“ vadovas Karolis Žilinskas, o šeštoje – Albertas Vylezinskis.

Įvertinus geriausius ir daugiausiai pergalių surinkusius Baltijos šalių sporto klubus bei kultūrizmo trenerius, neaplenkiamu ir geriausiu tapo K. Žilinskas, paruošęs daugiausiai titulų laimėjusių sportininkų. Antrą vietą iškovojo kaunietis, „Fitness Factory Gym“ treneris Vytautas Brazdauskas, o trečiąją – Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ treneris, čempionato lyderis V. Sadauskas. „Fitness Factory Gym“ Baltijos šalių atvirame kultūrizmoo čempionate pripažintas geriausiu klubu. Antroji vieta atiteko Jiezno klubui „Uola“, trečioji – Rygos klubui „Global Fitness“.

 

Norint laimėti varžybas, reikia ir strategijos

E. Sadauskaitė, kaip ir tėtis – V. Sadauskas, ypač džiaugėsi varžybomis. Į Baltijos čempionatą susirinko geriausieji Baltijos šalių sportininkai, todėl kiekvienas medalis – ypač didelis įvertinimas. Evelinai šis medalis – didelis šuolis į priekį. Pasak jos, tokiame būryje stiprių priešininkių jos sėkmę lėmė ypač geras pasirodymas.

Tačiau atsikvėpti nėra kada. Sezono pabaiga – dar tik už poros savaičių,todėl varžybų maratonas tęsiasi. Pailsėti ir apmąstyti savęs tobulinimo planą Evelina tikisi laukdama kito sezono, kuris prasidės pavasarį. Pasak jos, reikia apmąstyti ir dalyvavimo kito sezono varžybose galimybes. Norint jose dalyvauti, dar reikia padirbėti.

Poilsio, ko gero, neatsisakytų ir pats V. Sadauskas. Varžybos Garliavoje, nors ir atnešė net du geriausiojo titulus, tačiau kainavo nemažai vargo. Dalyvaujant varžybose ir nuolat demonstruojant savo pasirengimo formą teisėjams eikvojama ir energija. Šiose varžybose jautėsi V. Sadausko nuovargis, tačiau teisėjai neturėjo pagrindo abejoti sportininko pasiruošimu varžyboms.

Gedvydas tiki galintis pasiekti daugiau

G. Norkevičius taip pat džiaugėsi savo pasirodymu Garliavoje. Pasak Gedvydo, jis tikėjosi laimėti savo kategorijoje, o pavyko gerai pasirodyti ir Lietuvos vyrų absoliučiose varžybose.

Gedvydo teigimu, priešininkai buvo stiprūs, bet jis – jau kito lygmens sportininkas, tad teisėjams nekilo abejonių dėl jo pergalės. Sportininkas per jo kategorijos dalyvių apžiūrą stovėjo tolėliau ant scenos. Teisėjams klausimų kilo tik dėl kitų dalyvių, ir Gedvydas net nebuvo kviestas palyginimui.

Tačiau nudžiuginęs visą būrį į Garliavą atvykusių palaikyti savo sirgalių, Gedvydas sustoti neketina. Per dvi iki pasaulio čempionato likusias savaites jis tikisi dar patobulėti, kad galėtų rungtis su geriausiais šios šakos sportininkais.

Sportas įprasmina gyvenimą

Prasčiau šiame čempionate sekėsi ne per seniausiai į kūno rengybą pasukusiai Gintarei Eskytei. Praėjusiais metais Prienų kraštą šokiais garsinusi mergina prieš keletą savaičių Vilniuje vykusiose Lietuvos taurės varžybose, kategorijoje iki 23 metų, iškovojo trečiąją vietą. Tai kol kas didžiausias merginos pasiekimas. Garliavoje ji prizinės vietos neužėmė, bet jos planuose – aukšti rezultatai.

Šiame čempionate buvo daug stiprių ir daug metų sportuojančių sportininkių. Gintarės teigimu, jai kol kas tenka jas vytis ir tam reikia daug pastangų. Mergina pasiduoti neketina. Daugiausiai jai visokeriopos pagalbos ir ryžto teikia jos treneris V. Brazdauskas, paruošęs šiam čempionatui ne vieną sportininką.

Pasak jGintarės, šis sezonas nebuvo toks lengvas kaip pavasario, nors ji buvo geresnės formos. Šaltuoju laikotarpiu norisi riebesnio arba saldesnio maisto. Emociškai tai atlaikyti sunkiau. Pakuonyje gyvenanti, pasak Gintarės, nuostabiausia močiutė dažnai lepina savo patiekalais , nes, jos ir tėvų akimis, ji amžinai nepavalgiusi ir sublogusi.

Varžybos Gintarei jau tampa rutina, nes pati geriau jaučiasi, kai sveikai maitinasi. Pirmąją dieną po varžybų valgė viską, o paskui vėl grįžo prie vištienos, ryžių, salotų. Sporto salė tapo antraisiais merginos namais. Ji – šalia, todėl nėra jokių pasiteisinimų dėl blogo oro ar laiko stokos. Kaune, ketvirtame kurse studijuojanti mergina keliasi anksti, o 8 val. ryto jau pradeda treniruotę, vėliau eina į paskaitas, grįžta namo, pamiega, pasak jos, pietų ir grožio miego ir atsikėlusi vėl skuba į sporto salę.

Gintarės gyvenimo planuose – taip pat sportas. Dabar ji baigia mokslus, rašo bakalauro darbą ir planuoja pati būti mokytoja ir trenere. Iki šiol neapleidžiančios šokių, maratono bėgimų ir kitų aktyvių veiklų, nuolat besišypsančios merginos draugai dažnai juokaudami klausia, kokias baterijas ji naudojanti. Jos atsakymas trumpas – tai gyvenimo būdas. Pasak Gintarės, kol jauna, nori išbandyti viską, kad būsimi jos vaikai ir anūkai galėtų didžiuotis tokia mama. Ji galės jiems labai daug papasakoti apie nuostabias savo gyvenimo dienas.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close