„Prienai“ už pralaimėjimą uteniškiams atsirevanšavo estams (GALERIJA) (atnaujinta)

Trečiadienio vakarą Prienų sporto ir pramogų arenoje Baltijos krepšinio lygos (BBL) varžybose susitiko Prienų „Prienai“ ir Estijos „Valga Maks ja Moorit“.

DSC_5259

galerija0906

 

Į tarptautines rungtynes žiūrovai rinktis neskubėjo ir turbūt nematė reikalo. Per pertraukas salėje likdavo tik šiek tiek daugiau žmonių, negu jų būna per paprasčiausias treniruotes.

 

Tačiau varžybos buvo vertos dėmesio ir pergalės šūksnių.

 

Jau pirmomis varžybų akimirkomis „Prienų“ komanda pelnė pirmuosius, bet ne paskutinius taškus. Nors praėjus trims minutėms Estijos komandai pavyko perimti lyderio poziciją, tačiau prieniškiai greit perėmė žaidimo kontrolę ir likus žaisti tris pirmojo kėlinio minutes stipriai šoktelėjo į priekį – 13:7. Dar pora taiklių metimų, ir rezultatas jau 17:7. Šis 10 taškų skirtumas persekiojo estus visą likusį varžybų laiką. Nors skirtumą jiems dar pavyko sumažinti ir likus 7 sekundėms iki pirmojo kėlinio pabaigos rezultatas buvo 21:17, tačiau taiklus Dominyko Milkos metimas iš po krepšio skirtumą vėl padidino iki 23:17.

 

Antrame kėlinyje prieniečiai toliau žengė drąsiai į priekį, o estams vis teko juos vytis. Tarp komandų išliko nuolatinis 6–7 taškų skirtumas. Kėlinys baigėsi rezultatu 46:39 „Prienų“ naudai.

 

Trečiojo kėlinio pradžioje skirtumas tarp komandų tik didėjo. Nors aikštelėje liejosi prieniečių pražangos, tačiau jau po trijų minučių skirtumas išaugo iki 48:39. Dar po poros minučių – 54:44. Likus dviem su puse trečiojo kėlinio minutės skirtumas vis dar augo 61:49. Tiesa, kėlinio pabaigoje svečių komanda šiek tiek atsigavo ir sugebėjo rezultatą sušvelninti iki 64:57.

 

Paskutiniame kėlinyje estai po truputį žengė vis arčiau ir skirtumas greitai ištirpo iki 5 taškų – 67:62. Ir nors tai darėsi panašu į dar vieną prieniečių pralaimėjimą paskutinėmis varžybų akimirkomis, „Prienai“ atgijo ir fantastiškomis atakomis skirtumą vėl pradėjo didinti. Įpusėjus kėliniui, rezultatas jau atrodė įtikinamesnis – 73:65. Panašu, kad šįkart liūdnas likimas ištiko svečių krepšininkus. Praėjusį sekmadienį „Prienų“ ir „Juventus“ dvikovoje, trečiajame kėlinyje „užstrigus“ prieniečių rezultatų švieslentei, šįkart tas pat atsitiko „Maks ja Moorit“. Likus trims varžybų minutėms, „Prienų“ sąskaitoje jau buvo 80 taškų, estų – tie patys 65. Likus dviems minutėms, prieniečiai sukaupė jau 85 taškus, estai turėjo tuos pačius 65. Taškų skaitiklis pajudėjo tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Tačiau likus 30 sekundžių skirtumas vis tiek dar augo – 90:69, likus 15 sekundžių – 92:69. Nors paskutinis metimas buvo estų, tačiau jų ataka nebuvo sėkminga ir varžybos baigėsi visišku „Prienų“ triumfu.

 

Tai buvo pirmoji, bet įspūdinga „Prienų“ pergalė BBL varžybose. Anksčiau „Prienams“ 68:75 teko nusileisti Latvijos „Jekabpils“, vos dviem taškais 66:68 grupės lyderei – Latvijos „Valmiera“ bei 67:89 LKL varžybose įveiktam Panevėžio „Lietkabeliui“.

 

Kitos BBL varžybos Prienų sporto ir pramogų arenoje vyks gruodžio 17 d. „Prienai“ vėl susitiks su Latvijos „Jekabpils“. Na, o šį šeštadienį, lapkričio 15 d., 17 val., LKL varžybose „Prienai“ susirungs su Šiaulių „Šiauliais“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close