Spalio mėnesį nustatyti pažeidimai ir baudos

Spalio mėnesį gamtosaugininkai vykdė akcijas „Elnias–2014“ ir „Šiukšlių deginimo prevencija“, o gruodžio 15 d. dar tęsiasi akcija „Medžiok saugiai“. Akcijos „Šiukšlių deginimo prevencija“ metu Prienų mieste nepastebėta nė vieno atvejo, kad būtų deginamos atliekos. Akivaizdu, kad visuomenės informavimas gerina aplinkosauginį suvokimą ir aplinkai draugišką elgesį.

 

Spalio mėnesį Prienų rajono savivaldybės ir Birštono savivaldybės gyventojams buvo surašyti 7 administracinio teisės pažeidimo protokolai.

● 2 administracinio teisės pažeidimo protokolai surašyti už automobilio statymą ant miško paklotės, pažeidžiant Lankymosi miške taisyklių 11 p. ir 12 p. reikalavimus. LR ATPK 70 str. 2 d. sankcijoje už tokį administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 50 iki 200 Lt.

● Prienų rajono savivaldybės Sudvariškių kaime surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už netinkamą srutų tvarkymą, pažeidžiant Aplinkosaugos reikalavimų mėšlui ir srutoms tvarkyti aprašo 6 p. ir 8 p. reikalavimus. LR ATPK 524 str. 3 d. sankcijoje už padarytą tokį administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 100 iki 200 Lt.

● Planinio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad Jiestrakio kaime esančiame ūkyje atliekos tvarkomos nesilaikant Atliekų tvarkymo taisyklių 7 p., 8 p., 112 p. reikalavimų. LR ATPK 513 str. 23 d. sankcijoje už tokį administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 200 iki 800 Lt.

● Taip pat nustatytas vienas Medžių ir krūmų priežiūros, vandens telkinių, esančių želdynuose, apsaugos, vejų ir gėlynų priežiūros taisyklių 5 skyriaus 40.2 p. reikalavimų pažeidimas. LR ATPK 78 str. 1 d. sankcijoje už šį administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 200 iki 700 Lt.

● Balbieriškio miestelyje gyvenančio piliečio ūkiniame pastate buvo rasti 3 draudžiami žvejybos įrankiai, kurie buvo konfiskuoti. Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 3 sk. 10.2 p. reikalavimų pažeidimą piliečiui skirta 500 Lt bauda.

● Birštono vienkiemyje Birštono sav. policijos pareigūnų pagalba buvo nustatyta, kad pilietis gabeno žuvis neturėdamas žuvų įsigijimo dokumentų. Tuo pažeista Pirminio žvejybos produktų pardavimo, supirkimo ir kontrolės taisyklių 14.5 p. reikalavimai. LR ATPK 876 str. 1 d. sankcijoje už padarytą tokį administracinį teisės pažeidimą numatyta bauda nuo 500 iki 1000 Lt.

 

Parengta pagal Prienų aplinkos agentūros pateiktą informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close