Prisiminkime projektą ,,Nedelsk“

Dar 2002 metais startavęs Agnės Zuokienės inicijuotas sveikatinimo projektas ,,Nedelsk“ nemokamai dėl krūties vėžio patikrino beveik 100 tūkstančių moterų, 880 iš jų buvo rasti krūties vėžio ženklai ir pradėtas gydymas. Prienų rajone projektas pradėtas įgyvendinti 2004 metais.

nedelsk

 

Šiandien rožiniu kaspinu apjuosta visa Lietuva ir, skirtingai nei prieš dešimtį metų, apie krūties vėžį kalbėti nėra tabu. Per tą laiką dvigubai išaugo pirmosios stadijos diagnozuojamų krūties vėžio atvejų skaičius. Tai rodo, kad Lietuvos moterys daugiau dėmesio skiria sau ir savo sveikatai.

Nuo 2004 metų projekto ,,Nedelsk“ Rožinio kaspino autobusėlis Prienų rajone aplankė visas seniūnijas. Kartu su tuometine Prienų bendruomenės pirmininke Loreta Jakinevičiene organizavome bėgimo maratoną Prienų mieste, paskaitas bibliotekose, ,,Rožinių gervelių“ renginį Pociūnų aerodrome.

Praėjusiais metais Prienų savivaldybės taryba nerėmė projekto ,,Nedelsk“, todėl Rožinio kaspino autobusėlis Prienuose nesilankė. Galimybę apsilankyti pas gydytojus suteikė ,,Medica“ klinika.

Spalio mėnuo – kovos prieš krūties vėžį mėnuo. Viliamės, kad moterys rūpinosi savo sveikata, lankėsi pas lankėsi pas gydytojus. Noriu priminti, kad  kreiptis į šeimos gydytojus ir gauti siuntimus pasitikrinti krūtis reikia reguliariai, o 50-69 metų moterys gali kas dvejus metus nemokamai atlikti mamografijos tyrimą.

Projekto koordinatorė Prienų rajone Laimutė Raugevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close