Naujienos iš Saugaus eismo klasės

Prasidėjus mokslo metams, Saugaus eismo klasėje netrūksta svečių: nuo rugsėjo mėnesio čia apsilankė beveik 400 vaikų, 1-9 klasių mokinių. Pamokėlės saugaus eismo temomis buvo vedamos ne tik Alytaus miesto ir rajono vaikams, bet ir atvykusiems iš Druskininkų ir Prienų.

Saugaus-eismo-klasė

Saugaus eismo klasėje pamokėles veda Kelių policijos skyriaus pareigūnai, kurie ne tik primena Kelių eismo taisykles, bet ir aptaria jų laikymosi svarbą, kartu su vaikais diskutuoja, kodėl verta paisyti Kelių eismo taisyklių reikalavimų, atsako į vaikams rūpimus klausimus.

Policijos pareigūnai atkreipia mažųjų eismo dalyvių dėmesį į pėsčiųjų pareigas ir nustatytus draudimus pėstiesiems, primena, kaip saugiai pereiti gatvę, kalba apie būtinybę segėti saugos diržus, aiškina, kaip taisyklingai segamas saugos diržas. Artėjant tamsiajam metų laikui, akcentuojama atšvaitų naudojimo būtinybė. Aptariama, kaip taisyklingai dėvėti atšvaitą.

Po teorinės dalies vaikai įtvirtina įgytas žinias klasėje įrengtoje gatvėje, kur demonstruoja savo saugaus eismo įgūdžius. Patys mažiausi eismo dalyviai gauna Pažymėjimus-pasižadėjimus, jog yra Amsio bičiuliai, moka ir laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Kiekvienas Saugaus eismo klasės svečias išeidamas išsineša ne tik gerą nuotaiką, bet ir dovanėlę, kuri gali išgelbėti gyvybę – atšvaitą.

Kelių policijos pareigūnai kreipiasi į tėvelius ir prašo nelikti abejingais savo vaikų elgesiui gatvėje. Tik bendradarbiaudami galime siekti saugesnių gatvių ir kelių mažiesiems eismo dalyviams. Tėveliai, pasirūpinkite, kad Jūsų vaikas eidamas į gatvę būtų matomas ir saugus! Geriausias būdas tai padaryti – rodyti tinkamą pavyzdį.

Neabejingais raginame likti ir mokytojus – maloniai kviečiame registruoti savo auklėtinius Saugaus eismo klasėje, kur mokiniai galės pademonstruoti ir įtvirtinti saugaus eismo įgūdžius.

 

Alytaus aps. VPK informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close