Eurobusas aplankys 19 miestų ir gyvenviečių Kauno apskrityje

Rugpjūčio pabaigoje Vilniuje startavęs Eurobusas, kurio komanda kviečia Lietuvos gyventojus daugiau sužinoti apie praktinius euro įvedimo aspektus, lapkričio 2 d. pradės kelionę Kauno apskrityje. Visą savaitę skirtinguose Kėdainių, Jonavos, Kaišiadorių, Prienų ir Kauno savivaldybių miestuose bei gyvenvietėse įvyks 19 renginių, į kuriuos kviečiami visi vietos gyventojai bei verslo atstovai.

 Eurobusas

Lapkričio 2 d. Eurobusas lankysis Josvainiuose, Kėdainiuose ir Vilainiuose. Lapkričio 3 d. Eurobusas atvyks į Jonavos savivaldybę – renginiai bus organizuojami Rukloje, Jonavoje ir Upninkuose. Žiežmarių, Kaišiadorių ir Rumšiškių gyventojus Eurobuso komanda susipažinti su euro įvedimu pakvies lapkričio 4 d. Lapkričio 5 dieną renginiai vyks Jiezno, Prienų ir Balbieriškio miesteliuose, o lapkričio 6 dieną – Birštone ir Birštono vienkiemyje. Lapkričio 7 d. Eurobusas apsilankys Domeikavoje, Akademijoje ir Garliavoje, o savo kelionę po Kauno apskritį baigs lapkričio 8 d. Kauno mieste.

 

Jieznas (Prienų sav.)

Aikštėje prie bažnyčios, Vilniaus g. 2

2014 11 05

10:00

Prienai

Laisvės aikštėje (Vytauto g.)

2014 11 05

13:00

Balbieriškis (Prienų sav.)

Prie seniūnijos, Klevų g. 4

2014 11 05

16:00

Birštonas

Basanavičiaus aikštėje

2014 11 06

10:00

Birštono vienkiemis

Prie seniūnijos, Birštono g. 14

2014 11 06

13:00

Birštonas

Prie autobusų stoties, Vaižganto g. 2

2014 11 06

16:00

 

Finansų ministerijos iniciatyva rengiamų Eurobuso kelionių tikslas – informuoti gyventojus svarbiausiais su euro įvedimu susijusiais klausimais. Iš viso Eurobuso kelionės metu 60-tyje Lietuvos savivaldybių bus surengta po 3 renginius skirtingose vietovėse.

„Nuo pavasario vykdome aktyvią visuomenės informavimo apie eurą kampaniją. Gegužę pradėjo veikti nemokama euro telefono linija, balandžio-birželio mėnesiais daugiau nei 40 Lietuvos miestų ir miestelių surengėme per šimtą informacinių seminarų. Eurobuso kelionė gyventojams ir verslo atstovams padės sklaidyti nepagrįstas baimes, bus galima lengviau rasti atsakymus į kylančius klausimus“, – teigia finansų ministras Rimantas Šadžius.

Eurobuso renginių metu gyventojai gali sužinoti, kur, kada ir kaip reikės išsikeisti litus į eurus, pamatyti, kaip atrodo euro banknotai, pasitikrinti savo žinias apie kitas euro zonos šalis, dalyvauti įvairiuose interaktyviuose žaidimuose ir laimėti su euro tematika susijusių suvenyrų. Prie Eurobuso atėję verslininkai gali užpildyti specialią formą ir prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, taip įsipareigodami sąžiningai elgtis vartotojų atžvilgiu.

Apie Eurobuso keliones gyventojai bus informuojami ir žaidimų regioninėse Kauno radijo stotyse metu. Klausytojai galės išgirsti žinomų visuomenės atstovų nuomonę apie euro įvedimą ir atspėti, kas jie tokie. Radijo žaidimų nugalėtojai laimės euro simbolika papuoštų prizų, kuriuos įsteigė Finansų ministerija.

Eurobusu po Lietuvą keliauja apie euro įvedimą informuoti specialistai, pasirengę atsakyti į dažniausiai gyventojams kylančius klausimus.

Nuo rugsėjo 8 d. gyventojai ir verslininkai apie eurą gali sužinoti ir informaciniuose seminaruose. Jų metu į gyventojams ir verslininkams rūpimus klausimus atsakys Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos ir kitų institucijų atstovai. Lapkričio 26 d. Kaune vyks seminarai gyventojams ir verslo atstovams. Abu seminarai prasidės vienu metu – 14:30 val., seminaras gyventojams vyks Kauno kultūros centre „Tautos namai“, seminaras verslui – Kauno miesto savivaldybėje. Iki gruodžio pabaigos 60-tyje Lietuvos savivaldybių numatyta surengti mažiausiai 70 tokių seminarų.

Remiantis liepos pabaigoje paskelbtomis Eurobarometro apklausomis, Lietuvos gyventojų pasitikėjimas euru didėja. Tyrimai rodo, kad palaikančiųjų euro įvedimą Lietuvoje skaičius šių metų pavasarį, palyginti su praėjusių metų rudeniu, išaugo nuo 40 proc. iki 50 proc. Nepritariančiųjų skaičius per šį laiką sumažėjo nuo 49 proc. iki 41 proc. Dar 9 proc. gyventojų teigė neturintys nuomonės.

Euras Lietuvoje įvedamas nuo 2015 metų sausio 1 dienos. Lietuva taps devynioliktąja euro zonos nare.

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie eurą teikiama svetainėje www.euras.lt, taip pat nemokama euro telefono linija 8 800 34528.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close