Dalyvauk konkurse „Po tėviškės dangum 2014“

Kviečiame auginti savo kraštą ir dalyvauti Respublikiniame kaimo vaikų ir jaunimo konkurse „Po tėviškės dangum 2014“. Konkurso tema „Kaimas – iki ir dabar“. Užduotis – pateikti fotografijas, atskleidžiančias, kaip per 10 metų, kai esame Europos Sąjungoje, pasikeitė gyvenimas Lietuvos kaime. Fotografijas konkursui reikia pateikti iki lapkričio 24 d.

 Konkursą „Po tėviškės dangum“ jau 10 kartą organizuoja Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras. Konkursą remia Žemės ūkio ministerija.

Taip siekiama gerinti kaimui reikalingų žemdirbiškų profesijų įvaizdį, skatinti kaimo vaikus ir jaunimą jas rinktis, o įgijus – likti gyventi ir dirbti kaime, ugdyti kaimo vaikams ir jaunimui pagarbą savo gyvenamosios aplinkos vertybėms, parodyti kaime vykstančius teigiamus pokyčius.

Kas gali dalyvauti?

Konkurse gali dalyvauti vaikai ir jaunimas nuo 7 iki 19 metų amžiaus, gyvenantys Lietuvos kaimuose, miesteliuose ir mažesniuose miestuose (išskyrus didžiuosius: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Panevėžį).

Konkursui prašoma pateikti fotografijų, iliustruojančių gyvenimą kaime iki narystės ES ir šiuo metu. Siūloma, kad tai būtų dvi fotografijos arba fotomontažas iš dviejų fotografijų, kuriose būtų užfiksuotas tas pats objektas – iki narystės ES ir šiuo metu. Fotografijų objektas gali būti vietovės, renginiai, žmonės, ūkininkai, kaimo verslai, statiniai ir kt.

Konkurse galima laimėti skaitmeninius fotoaparatus (bus išrinkta po 1 nugalėtoją trijose amžiaus grupėse – 7–10; 11–14; 15–19 metų), taip pat vertingus rėmėjų prizus bei publikos (Facebook) prizą.

Reikalavimai

Fotografijas reikia pateikti atspausdintas ir įrašytas į skaitmeninę laikmeną (CD, DVD, kt.). Su darbu būtina pateikti atspausdintą ir įrašytą Word formatu į skaitmeninę laikmeną užpildytą dalyvio anketą. Fotografijas ir anketą prašome atsiųsti paštu arba pristatyti tiesiogiai adresu: Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras, Universiteto g. 8A, Akademija, LT-53341 Kauno r.

 

Komisijos išrinktų geriausių darbų autoriai bus asmeniškai pakviesti į gruodžio 16 d. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre vyksiantį konkurso baigiamąjį renginį, kuriame bus paskelbti nugalėtojai.

 

 

Išsamesnės informacijos teirautis tel. (8 37) 39 70 70, mob. tel. 8 699 17124, el. p. irma.minskiene@zmmc.lt

 

 

Žemės ūkio ministerijos informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close