Į birštoniečių klausimus atsako administracijos direktorius

Gavome keletą Birštono savivaldybės gyventojų klausimų, į kuriuos atsakyti paprašėme Birštono savivaldybės administracijos direktorių Valentiną Vincą Revucką.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Praėjusią savaitę prasidėjo darbai Birštono vienkiemio sankryžoje. Kas čia bus daroma ir kas numatoma padaryti, kad būtų užtikrintas eismo saugumas?

 

Ties Birštono vienkiemio sankryža įrengiama saugos salelė su saugiu įvažiavimu ir išvažiavimu į Birštono gatvę iš A-16 kelio. Manoma, kad tai užtikrins didesnį saugumą įvažiuojant ir išvažiuojant iš gyvenvietės.

 

Niekaip nesulaukiame Birštone žadėtojo miesto turgaus. Iš tikrųjų, senieji turgaus pastatai ir paviljonas Muziejaus gatvėje dar galėjo ilgai tarnauti miesto gyventojams ir svečiams, o dabar stovi tušti ir nieko čia nedaroma. Nuo senų laikų žinoma, kad visų miestų centre buvo turgaus aikštė, ir mūsų mieste turgelis buvo geroje vietoje. Tai, kad jis reikalingas, liudija ir vadinamasis Marytės kioskelis, kuriame galima įsigyti šviežių vaisių ir daržovių – jų čia pristato vietos gyventojai. Tačiau mes norime, kad čia būtų galima nusipirkti ir pieno bei mėsos produktų.

 

Kol kas nežinome, kas bus senojo turgelio vietoje, nes pastatus bandome parduoti, tačiau nuomos konkurse nedalyvavo nė vienas subjektas. Pasikeitus privatizavimo tvarkai, savivaldybėje sudaryta privatizavimo komisija toliau bandys tuos pastatus privatizuoti.

 

Naujas miesto turgus numatytas įrengti netoli „Norfos“ parduotuvės. Tačiau kol kas ten irgi niekas nevyksta. Kada Birštono kurortas turės jam tinkamą turgų?

 

Numatyto turgaus vietoje B.Sruogos gatvėje  suformuotas žemės sklypas ir šiuo metu pradėtas vykdyti viešojo pirkimo pirmasis etapas – įrengiama aikštelė su komunikacijomis ir danga.

 

Birštone pradedama vykdyti daugiabučių namų renovacija. Žinome, kad gerai atlikus renovaciją, namai taps ne tik gražesni, bet ir šiltesni. Tačiau nerimą kelia tai, kad renovuotuose namuose išlenda brokas – pelija sienos. Ir dabar atliekami renovacijos darbai tikriausiai nėra geros kokybės, nes čia dirbantys žmonės, atrodo, visai nesuinteresuoti gerai atlikti savo darbą. Kas atsakingas už darbų kokybę?

 

Gyventojai dėl nekokybiškų renovacijos darbų nesikreipė. Buvo atėję vienas renovuojamo namo gyventojas dėl nesutarimo su rangovais, kurią dalį  laiptinės langų (viršutinę ar apatinę) užmūryti. Pačius darbus prižiūri techninės priežiūros tarnyba, mūsų įkurta viešoji įstaiga „Birštono BETA“. Tačiau daug aktyviau renovacijos darbais turėtų rūpintis ir to namo išrinktas atstovas.  Šiems darbams, kaip ir kitiems statybos darbams, taikomas 5 metų garantinis laikotarpis, per kurį rangovas privalo ištaisyti trūkumus. Gyventojai taip pat gali pastebėję broką kreiptis į statybos inspekciją, kuri pagal renovavimo tvarką privalo užtikrinti stebėseną. Savivaldybės taryba taip pat yra patvirtinusi priežiūros komisiją. Noriu dar pridurti, kad renovuoti namai turės būti priduoti valstybinei  komisijai, kuri tikrai nepraleis broko. Taigi kontroliuojančiųjų yra daug, tik nežinia, ar jie visi atlieka savo funkcijas. Manau, kad bėda dar ir tai, jog svarstant investicinius projektus dauguma gyventojų reikalavo sumažinti biudžetus ir rinkosi pigiausias medžiagas bei senas technologijas. Pagal investicinius projektus padarytų techninių projektų ir rangos darbų sąmata negalėjo būti didesnė už kainą, nurodytą gyventojų patvirtintame investiciniame projekte. Iš to ir kyla didžiausios problemos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close