Laiko ženklai XX a. Birštono architektūroje

Praeities ženklai persmelkia pačius įvairiausius mūsų gyvenamosios aplinkos sluoksnius, juos galime atpažinti gatvėse bei kvartaluose, visuomeniniuose pastatuose, istorinėse erdvėse. Istorinį palikimą vienu ar kitu pavidalu neretas mūsų galime išvysti bemaž kiekvieną dieną. Mus supanti aplinka keičiasi kasdien, kartu su ja keičiamės ir mes. Vietos istorija ir dvasia yra svarbus veiksnys planuojant mūsų miesto raidą, kuriant aplinką, kurioje būtų gera bei patogu gyventi, dirbti, bendrauti, leisti savo laisvalaikį. Kviečiame aplankyti mobiliąją parodą ,,Laiko ženklai XX a. Birštono architektūroje“, skirtą Europos paveldo dienai. Joje išvysite archyvines pastatų nuotraukas iš įvairių kurorto istorinių laikotarpių: tarpukario, sovietmečio, šiandienos. Birštono kurortas augo, keitėsi, tobulėjo. Senieji  vilų, sanatorijų ir kiti visuomeniniai pastatai nyko, jų vietoje augo kiti. Tegul istorinės erdvės būna naudojamos kaip vietovės tapatybės, kultūrinio turiningumo ar emocinio patrauklumo kūrimo įrankis, skatinantis istorinės atminties pagrindu aktyviai kurti Birštono ateitį.

Purvo gydyklos 1-2

Paroda parengta iš Birštono muziejaus ir asmeninio fotografo Kazio Lazausko archyvų. Įstaigas ir organizacijas, norinčias eksponuoti šią parodą, prašome kreiptis į Birštono muziejaus vyr. fondų saugotoją.

 

Birštono muziejaus vyr. fondų saugotoja Angelė Sabaliauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close