Lankant artimųjų kapus, policija ragina pasirūpinti saugumu

Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis gyventojai aktyviai lankosi kapinėse, todėl padidėja transporto priemonių srautai ir eismas tampa intensyvesnis. Tokiomis dienomis suaktyvėja ir vagišiai, todėl žmonės privalo būti tam pasirengę.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, atsižvelgdamas į šias aplinkybes ir siekdamas, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka, žmonių ir eismo saugumas, teisės pažeidimai, o taip pat siekdamas užkardyti galimas nusikalstamas veikas, sustiprins viešąjį ir neviešąjį (neuniformuotų) policijos pareigūnų patruliavimą, mieste, rajone ir lankytinose vietose.

Policija prašo gyventojų sąmoningumo ir supratimo. Gyventojai ilgesniam laikui išvykdami iš namų, turėtų nepamiršti pasirūpinti savo turto saugumu, įjungti apsaugos sistemos priemones.

Jei Jūsų bute neįrengta signalizacija, tiesiog paprašykite kaimyno prižiūrėti savo būstą ar garažą. Automobilyje nepalikite vertingų daiktų – rankinių, dokumentų, mobilių telefonų, magnetolų ir pan. Taip pat atsiminkite elementariausias taisykles – išlipę iš automobilio tamsiu paros metu, apsirenkite šviesą atspindinčią liemenę, o eidami keliu – prisisegite atšvaitą ar pasišvieskite žibintuvėliu. Juk tai kainuoja žymiai mažiau nei Jūsų gyvybė.

Didesnėmis pajėgomis dirbs ir kelių policijos pareigūnai. Spalio 31 – lapkričio 2 dienomis pareigūnai organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų (išvažiavimų) į jas.

Policijos pareigūnai primena transporto priemonių vairuotojams, kad vykdami lankyti artimųjų kapų, neskubėtų, ir į tolimesnę kelionę išvyktų iš anksto. Svarbiausia, vairuotojams važiuoti neviršijant leistino greičio, praleisti pėsčiuosius, vykdyti kelio ženklų reikalavimus, policijos pareigūnų nurodymus.

Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, siūlome iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle (rekomenduojama pasikeiti padangas, pasitikrinti, ar veikia žibintų šviesos, stiklo valytuvai, yra stiklų ploviklio ir kt.).

Tikimės, kad bendrų pastangų dėka įvyks mažiau eismo nelaimių, pavyks apsaugoti žmonių gyvybes ir jų turtą.

Būkite atidūs ir tolerantiški vieni kitiems.

Alytaus aps. VPK informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close