Turnyrą laimėjo Kazimieras Senavaitis

Spalio 13 dieną Birštono sporto centro šachmatų būrelis baigė turnyrą, skirtą karaliaus Mindaugo vardo dienai pažymėti. Į apdovanojimų šventę atvyko ir Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius bei SC direktorius Saulius Smailys.

 IMG_7329

Šachmatų būrelio vadovas ir treneris Kazys Lukošius supažindindamas su turnyro rezultatais pasidžiaugė gausiu būriu naujokų. „Mūsų būrelį neseniai paliko geri šachmatininkai, kurie baigė gimnaziją ir tie, kurie mokosi baigiamojoje klasėje ir neturi galimybių lankyti užsiėmimus. Džiaugiuosi Robertu Travkinu, kuris, jau būdamas studentas, surado laiko dalyvauti turnyre. Tiesa, jis neturėjo galimybių sužaisti visas partijas, dėl to jam atiteko trečioji vieta. Tačiau reikia pasidžiaugti, kad į būrelį atėjo labai daug naujų narių, kurie nori išmokti žaisti šachmatais. Kol kas dar tik mokslo metų pradžia, tad atėjusiųjų skaičius nenusistovėjo, svyruoja apie 20. Žinoma, dar kai kurie „nubyrės“, bet tikiuosi, kad nemažai liks ir bus geri žaidėjai“, – sakė K. Lukošius.

Būrelio vadovas pagyrė žaidėjus, kad gerai žaidė ir buvo drausmingi. Pasak trenerio, turnyras buvo geras ir įdomus.

Kaip ir anksčiau, turnyras vyko keturiose lygose. Pagrindinėje, svarbiausioje lygoje susitiko patys stipriausi ir daugiausiai patyrę žaidėjai. Šį kartą laureato vardas ir nugalėtojo titulas atiteko Kazimierui Senavaičiui, kuris surinko 13,5 taško ir aplenkė daugkartinę čempionę Danutę Urbonavičiūtę, atsilikusią tik puse taško. Trečioje vietoje liko Robertas Travkinas, kuris porą penktadienių grįžęs po studijų dar spėjo sužaisti po 9 partijas.

Antrosios lygos nugalėtoju tapo Raimundas Jurgaitis (10,5 taško). Antrą vietą užėmė Linas Andriekus, o trečią – Antanas Tankevičius.

Trečioje lygoje pirmąja vieta džiaugėsi Brigita Žiūkaitė, antra – Ignas Marčiukaitis, trečia – Vakarė Stambrauskaitė.

Ketvirtojoje, pradedančiųjų, lygoje pirmas vietas, surinkę vienodą skaičių taškų, laimėjo gimnazijos antrokai Tadas Andriekus ir Simonas Jurgaitis, antrąją – Augustinas Rukas (1 kl.), trečiąją – Gabija Žuvininkaitė (5 kl.).

Jauniausia turnyro žaidėja buvo penkiametė Neda Žuvininkaitė, o atkakliausiu žaidėju pripažintas Tauras Stambrauskas.

Šachmatų būrelio narius ir vadovą sveikino savivaldybės mero pavaduotojas, kuris pasidžiaugė jų gražiais laimėjimais ir įteikė apdovanojimus bei padėkos raštus.

Šachmatų būrelio vadovas pateikė informaciją, kad šeštadienį vyks didelis renginys – šachmatų turnyras „Birštono taurė-2014“, o gruodžio mėnesį – kalėdinis naujametinis turnyras. Kitais metais šachmatų būrelis švęs jau savo 10-ąjį gimtadienį, todėl irgi lauks nemaži pasiruošimo darbai ir turnyrai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close