Birštono kurhauze vyko Kultūros ir paveldo departamento Kauno regiono atstovų susitikimas

Spalio 9 dieną Birštono kurhauze vyko Kultūros paveldo departamento Kauno regiono atstovų susitikimas. Jame dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus, Vyriausioji valstybinė inspektorė Asta Naureckaitė, prof. Stasys Žirgulis, Birštono savivaldybės administracijos Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo, Kauno regiono savivaldybių kultūros paveldo specialistai, architektai.

Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė, sveikindama susitikimo dalyvius, teigė, jog malonu Birštono kurorte matyti Kauno regiono savivaldybių kultūros paveldo specialistus, kurie rūpinasi istorinės architektūros, paveldo išsaugojimu, puošia ir gražina savo atstovaujamas savivaldybes.

Merė pasidžiaugė, kad Birštonas sparčiai atsinaujina, keičiasi, įgyvendinama vis daugiau projektų, bet kartu kurorte išlaikomos kultūros paveldo, istorijos tradicijos. Kultūros paveldo departamento Kauno regiono atstovų susitikimo tikslas buvo pasidalinti gerąja patirtimi, aptarti Europos paveldo dienų renginius, vykusius savivaldybėse, susipažinti su naujais kultūros paveldo specialistais, pradėjusiais dirbti regiono savivaldybėse, padiskutuoti apie rūpimus klausimus, ateities planus ir idėjas. Pasak Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjo S. Stoškaus, tokie kultūros paveldo specialistų susitikimai yra labai naudingi, nes galima pasidalinti gerąja patirtimi, aptarti aktualiausius klausimus, padiskutuoti. Jis pasidžiaugė, kad Birštono kurortas keičiasi, čia atsiranda vis naujų architektūros pastatų, bet daug dėmesio skiriama ir kultūros paveldo išsaugojimui. Pasak jo, kultūros paveldo objektai turi tarnauti žmonėms ir kartu kurti pridėtinę vertę. Po susitikimo Birštono kurhauze kultūros paveldo specialistai aplankė svarbiausius Birštono istorijos, kultūros, sveikatinimo objektus.

 

Birštono savivaldybės informacija 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close