Dainuojamosios poezijos popietė Birštono sakraliniame muziejuje

Aš noriu vėl bėgti per žydinčią pievą,

                 Basa kaip vaikystėj užminti gėles,

                 Aš noriu paglostyt kaštono kamieną,

                 Nuo žiedo nuvyti darbštuoles bites.

                 Paleisti laivelį čiurlenančioj upėj,

                 Tiltelį statyti, kurs sietų krantus.

                 Aš noriu pakurstyti blėstančią ugnį,

                 Į laužą įmesti savo amžiaus metus…

(Jūratės Dailydėnienės muzika, Gražinos Kuzminskienės žodžiai)

Poezija

…. melodingi ir šilti žodžiai pripildė Birštono sakralinio muziejaus erdvę romantikos. Rugsėjo 26 d. sakraliniame muziejuje nuo pat pietų skambėjo gitaros akordai, kuriuos papildė kanklių garsai ir nuostabūs viešnių iš Kauno balsai. Iš lėto rinkosi dainuojamosios poezijos gerbėjai, muziejaus lankytojai, miesto svečiai, poilsiautojai, atlikėjų bičiuliai. Palaikyti savo parapijietės dainuojamosios poezijos atlikėjos Jūratės Dailydėnienės atvyko Kauno Aleksoto parapijos klebonas kanauninkas Valius Zubavičius. Iki vakaro pradžios dar likus kelioms minutėms, muziejaus salė buvo pilna klausytojų. Tokia susidomėjusiųjų gausa džiugino viešnias.

Besiplaikstanti degančios žvakės liepsna, pro langą besiskverbiantys rudeninės saulutės spinduliai popietėje skambėjusioms melodijoms suteikė dar daugiau prasmės, privertė susimąstyti ir perrikiuoti gyvenimo vertybes.

Sakralinio muziejaus muziejininkė Daiva Valatkienė pristatė muziejaus viešnias iš Kauno: garbaus amžiaus poetiško žodžio kūrėją ponią Zitą Pranskevičienę, jaunutę kanklininkę ir vokalistę Agnę Simutytę ir dviejų dainuojamosios poezijos albumų – „Pasiilgau“ ir „Atradau tave“ – autorę Jūratę Dailydėnienę.

Toliau popietėje šeimininkavo pačios viešnios: skambėjo eilės, muzika. Tarp nuostabaus gitaros ir kanklių skambesio įsiterpdavo prasmingos poezijos žodžiai, išgyvenimai, patirtys iš ponios Zitos lūpų. Net nepajutome, kaip prabėgo valanda.

Kas neturėjote galimybės apsilankyti popietėje, maloniai kviečiame į muziejų ir galėsite pasiklausyti šios puikios muzikos.

Sakraliniame muziejuje šiuo metu galite pasigėrėti ir parodomis. Tai autorinės darbų parodos: Liucijos Kudžmienės „Kūrybos džiaugsmai“ ir Birutės Sarapienės „Faktūrų žaismas“. Abi moterys priklauso Kauno tekstilininkių grupei ESAME., taip pat Lietuvos dailininkų sąjungai.

Muziejuje veikia ir tekstilininkės Valerijos Kiškienės delmonų paroda bei Virginijos Zabotkaitės autorinė keramikos darbų paroda „Atradimai“.

Maloniai lauksime apsilankant. Muziejus lankomas:

Antradieniais–penktadieniais nuo 10 iki 18 val., šeštadieniais – nuo 11 iki 17 val., sekmadieniais – nuo 11 iki 16 val..

Sakralinio muziejaus muziejininkė

Daiva Valatkienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close