Šių metų ruduo apdovanojo ne tik derliumi, bet ir puikiu oru, leidžiančiu pasidžiaugti gamtos dovanomis ir žmonių darbo vaisiais. Spalio 11 dieną Vėžionių kaimo bendruomenė „Topolis“ pakvietė kaimo žmones į derliaus šventę pasidžiaugti tuo, ką išaugino, ką gali padėti ant savo stalo ir kuo gali svečius pavaišinti.

IMG_7300

Į šventę atvyko Seimo narys Andrius Palionis su žmona Kristina, Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius, Prienų savivaldybės tarybos narys, Jiezno miesto bendruomenės pirmininkas Vidas Šiupšinskas, Seimo nario padėjėjas Arūnas Vaidogas.

Bendruomenės pirmininkė Irma Kereišienė pasveikino visus susirinkusius į šventę.

Šventė prasidėjo nuo padėkų Seimo nariams, garbingiems svečiams, jubiliatams ir gražiausių bei tvarkingiausių sodybų šeiminiams.

Seimo nariai, dovanų gavę ne tik padėkas, bet ir po skanų sūrį, neliko skolingi šeimininkams. Andrius Palionis, žinodamas, kad bendruomenės patalpos neturi šildymo, padovanojo „pusę krosnelės“. Nuo A. Palionio neatsiliko dosnumu ir V. Kamblevičius – jis irgi pažadėjo prisidėti prie kitos pusės krosnelės. Taigi, reikia tikėtis, kad šią žiemą gausi Vėžionių bendruomenė gyvens šiltai ir padarys daug gražių darbų.

Bendruomenės pirmininkė ir seniūnaitis Vytas Bartkus apdovanojo gražiausių sodybų šeimininkus – Vidą ir Sigitą Laniauskus bei Viktoriją ir Arūną Gerlinskus, o tvarkingiausios sodybos titulas ir atributika buvo įteikta Nijolės ir Rimo Mineikų šeimai, o padėka – Angelės ir Valdo Baltrušaičių šeimai. Šių sodybų šeimininkus sveikino ir Seimo nariai, seniūnas A. Bartusevičius bei Darbo partijos Prienų skyriaus pirmininko pavaduotoja Gražina Bendinskienė.

Bendruomenės pirmininkė I. Kereišienė pažymėjo, kad visi Vėžionių gyventojai gyvena gražiai ir tvarkingai, tvarkosi kiek kuris pajėgia. Pasak jos, gal labai gražiai ir neišpuošia sodybos, tačiau apsišienauja visi. Dėl to Vėžionių gyvenvietė laikoma viena iš gražiausių ir tvarkingiausių Prienų savivaldybėje.

Bendruomenės pirmininkė pasveikino ir jubiliejus švenčiančius savo narius – Janiną Bajorienę ir Gintarą Mineiką.

Netrukus renginio vedėjai pakviečia svarbiausias gaspadines – Aldoną Mikailienę ir Danutę Acuvienę, kurias papuošia gražiomis prijuostėmis ir padėkoja už įteiktą šiųmetės duonos kepalą.

Po nusipelniusių žmonių apdovanojimo ir pagerbimo prasidėjo tikros linksmybės – įvairios rungtys, viktorinos ir konkursai.

Išrinkus komisiją, kuri teisingai įvertintų rezultatus ir paskirstytų vietas, dalyviai rinkosi prie starto linijos. Pirmiausia jėgas mėtant vyrišką aulinį batą stojo išbandyti moterys. Pati pirmoji jį sviedė Halina, kurios rezultato kitos dalyvės nepakartojo. Ji pelnė pirmąją vietą. Antra vieta atiteko Laimai, trečia – Gabijai.

Vyrų savanorių atsirado kur kas daugiau, kiekvienas stengėsi numesti aulinį batą kuo toliau – net kitapus tvoros. O Arūno Vaidogo mestas apavas atsidūrė vos ne ant stogo. Tačiau pirmąją vietą iškovojo Edmundas, antrąją – Saulius, trečiąją – Juozas. Tarp vaikinukų pirmas buvo Povilas, antras – Lukas, trečias – Mantvydas.

Kur kas sunkesnė rungtis buvo bulvių krepšinis – reikėjo 10 bulvių įmesti į krepšius. Sunkiai sekėsi pataikyti tiek vyrams tiek moterims, nė vienas neįmetė daugiau kaip 3 bulvių. Tačiau apdovanojimus gavo visi dalyviai.

Traukti virvės susirinko tik vyrų ir vaikų komandos, moterims ši rungtis buvo ne prie širdies. Nugalėjo Vido, Juozo ir Arūno trejetas. Kadangi jaunieji vėžioniškiai buvo labai aktyvūs, apdovanojimus gavo abi komandos.

Netrukus bendruomenės pirmininkė paskelbė „protų mūšį“, tad reikėjo būti pastabiems, nes reikėjo atsakyti į klausimus ir atspėti, kas paslėpta raudoname maišelyje. O ten buvo visko – arbatos, šveistuvas, saulėgrąžų ir kt. Ir spėlioti sekėsi visai neblogai – visi prizai buvo išdalinti.

Vėžionių seniūnaitis V. Bartkus ir bendruomenės pirmininkė I. Kereišienė įteikė padėkas daugiausiai nusipelniusiems ir daugiausiai prisidėjusiems prie šios gražios šventės. Padėkas gavo šeimininkės A. Mikailienė ir D. Acuvienė, Bajorų šeima, Alvydas Navickas, Angelė Baltrušaitienė, Nijolė Juozapavičienė ir kt.

Kol vyko konkursai, vaikai galėjo pajodinėti ant dviejų nedidelių ponių, kuriuos į šventę atvedė Nijolė ir Vytautas Juozapavičiai, suaugusieji klausėsi Vėžionių muzikantų Alvydo Navicko ir Angelės Baltrušaitienės dainavimo.

Baigiantis pramogoms, išvirė ir gardžiai kvepianti sriuba. Visi srėbė ir džiaugėsi, kad labai jau gardu, tik šiek tiek karšta.

Vėliau bendruomenės nariai apžiūrėjo „Gamtos išdaigų“ parodėlę, kurioje puikavosi daugybė įvairiųs neįprastos formos vaisių ir daržovių bei iš jų padarytų kompozicijų.

Po to bendruomenė susėdo prie suneštinių vaišių stalo pasidžiaugti, pasikalbėti apie nuveiktus darbus ir ateities planus. Graži rudeniška diena, graži šventė, vainikavusi šių metų gausų derlių bei darbų pabaigą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close