Regatos dalyvius sužavėjo Nemunas

Jau tradicija tapusi Mokytojų dienos regata Nemune kasmet sutraukia didelį būrį ugdymo įstaigų bendruomenės. Šiemet regata dar labiau išsiplėtė.

DSC_3330

Virš plono rūko sidabru pasipuošusio Nemuno auštantis rytas pranašavo nuostabią dieną. Netrukus žemiau senųjų kareivinių esantis Nemuno krantas atgijo, jame suklego balsai. Grojanti muzika kvietė ne tik geltonais mokykliniais autobusiukais susirinkusius ir dar miegą vaikančius mokytojus bei moksleivius kuo greičiau ropštis iš minkštų sėdynių, bet ir pro šalį keliaujančius smalsuolius stabtelti ir pasidomėti, dėl ko atgijo šis dažniausiai šalčiu dvelkiantis krantas.

 

Jau į šeštąją Mokytojų dienos regatą atvyko nei daug, nei mažai – net penkios komandos. Prie Prienų „Žiburio“ gimnazijos organizuojamos regatos šiemet prisijungė Išlaužo pagrindinės mokyklos, Veiverių T. Žilinsko gimnazijos ir Jiezno gimnazijos irkluotojai bei jų palaikymo komandos.

 

Vėsų rytą visus labiausiai nustebino Lietuvos upių tėvas – Nemunas. Gražiai kylanti saulė ir beveik nejaučiamas vėjo dvelksmas Nemuno paviršių tarsi išlygino. Lygiame kaip stiklas upės paviršiuje atsispindėjo kitame krante augantys krūmai, stovintys namai ir jau iš vieno ar kito kamino rūkstantis dūmas. Greitai visi dalyviai susibėgo ant Nemuno kranto – ir pasigrožėti, ir saulės spinduliuose pasišildyti. Iš aukštų medžių paunksnės juos išviliojo tik garsiai suskambusi muzika bei kvietimas prisijungti prie regatos atidarymo.

 

Ankstų rytą nepabijojusiuosius atsikelti ir tvirtais yriais vikingų laivu įveikti priešininkus sveikino Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Šneiderienė bei nuolatinis regatos pagalbininkas VšĮ „Birštono Nemunas“ vadovas Arvydas Stašaitis.

 

Po sveikinimų ir palinkėjimų visi susėdo prie draugiškų pusryčių stalo. Netrukus prie prisišvartavo ir laivas, kuris ir šiemet atnešė laimę „Žiburio“ komandai.

 

Regatos teisėja bei viena iš regatos „kūrėjų“ Dalia Šklėriūtė greitai nutraukė pusryčius, ir trys mokinių komandos bei dvi mokytojų komandos iš eilės griebėsi irklų. Šį saulėtą rytą jiems teko įveikti 2,5 kilometro prieš srovę ir dar tiek pat – pasroviui. Nė viena komandą to nepabūgo ir užduotį nesunkiai įvykdė. Greitai buvo apdovanoti ir nugalėtojai. Jais tapo „Žiburio“ gimnazijos irkluotojai, kuriems ir atiteko Mero taurė.

 

Po ištvermingų ir stiprių yrių visi susirinkusieji galėjo linksmai pailsėti ir pasistiprinti. Pietų metu jiems dainavo „Žiburio“ gimnazijos choristai, kurie ne tik leido pailsėti, pabendrauti, bet ir įkvėpė regatos antrai daliai – sausumos rungtims.

 

Savo ištvermę ir gebėjimą dirbti komandoje irkluotojai turėjo parodyti dar dvejose rungtyse. Visiems gerai pažįstamą virvės traukimo rungtį pakeitė rąsto stūmimo rungtis. Šįkart buvo nelengva atsispirti ir ne tik išlaikyti savo pozicijas, bet ir pajudėti į priekį. Komandinio darbo galimybes geriausiai parodė slidžių rungtis, kurioje visa komanda nustatytą atstumą turėjo įveikti įsispyrusi tik į vieną slidžių porą.

 

Šaunų pusdienį vainikavo apdovanojimai ir padėkos. Saldžiuosius prizus įteikė varžybų rėmėjai Prienų rajono savivaldybės tarybos nariai Arvydas Vaicekauskas bei Gintaras Kleiza.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close