Žaidimas mėgstantiems iššūkius ir kovą

Spalio 2 d. 100 Lietuvos bibliotekų startavo protų mūšio „Bibliomūšis“ I etape. Šiame etape dalyvavo ir Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos komanda „Dzindzakė“ (kapitonė – viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė), kurią sudarė atstovai iš Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, Kultūros sporto ir jaunimo skyrių, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro.

 DSC_0842

„Bibliomūšio“ 1-ame etape komandoms teko įveikti 5 turus po 10 klausimų, kiekvieno iš jų atsakymui skiriant po vieną minutę. Kompiuterio ekrane stebint klausimus, į pateiktą formą buvo rašomi atsakymai. Klausimai išties pasitaikė nelengvi, netgi „sukti“, todėl dalyviams reikėjo ne tik greitos orientacijos, visapusiškų žinių, bet ir pasitelkti loginį mąstymą.

Nepaisant techninių nesklandumų transliacijos metu, dėl ko protų mūšis tęsėsi beveik tris valandas, vakaras buvo praleistas turiningai ir linksmai. Po pirmojo etapo paaiškėjo, kad Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos komanda „Dzindzakė“, surinkusi tiek pat taškų, kiek ir dar vieno miesto komanda, pasidalino su varžovais 11–12 vietomis.

Antrasis „Bibliomūšio“ turas vyks lapkričio pradžioje. Antrojo turo transliacijoje klausimus uždavinės profesionalus protų mūšių vedėjas.

Projekto „Bibliotekos pažangai 2“ iniciatyvą „Bibliomūšis“ įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Šiuo protų mūšiu siekiama suartinti bibliotekas su vietos bendruomene, taip į bibliotekos veiklas įtraukti ir gyventojus.

 

„Naujojo Gėlupio“ informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close