Rugsėjo 25 d. popietę į Šilavoto laisvalaikio salę, pasiklausyti gyvenimiška patirtimi ir giliais jausmais alsuojančios Janinos Venskūnienės kūrybos, atėjo gausus būrys poezijos mylėtojų.

D:DCIM100DICAMDSCI0004.JPG

  Niekada netikėk,

  Kad rudeninėj šalnoj

  Nepražysta akacijos žiedas,

  Atsimink, kad tie svaigūs žiedai

  Net viduržiemy sniegenom gieda.

Šiomis gražiomis eilėmis prakalbo Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Daiva Venclovienė, pradėdama Janinos Venskūnienės eilėraščių knygos “Svajos vedina” pristatymą. Tik labai atviros ir jautrios širdies žmogus gali pamatyti ar net išgirsti žydinčias gėles ir per gyvenimo vargų ir rūpesčių šydą pastebėti meilę, gėrį, ramybę. Janinos Venskūnienės eilės skirtos visiems gyvenimo atvejams ir kai pritrūksta žodžių išreikšti savo mintis, tereikia atverti knygos puslapius ir surasti tai kas tau artima ir miela, – kalbėjo D. Venslovienė.

Apie savo kūrybą, gyvenimą ir ištikusias netektis labai nuoširdžiai ir paprastai papasakojo pati Janina Venskūnienė. Atvirai atsakinėjo į klausytojų užduodamus klausimus, dėkojo Seimo nariui V. Kamblevičiui ir iliustracijų autorei V. Perštelienei, padėjusiems išleisti eilėraščių knygą „Svajos vedina“. Taip pat prižadėjo , kad dar šiemet dienos šviesą išvys trečioji poezijos knyga.

Susirinkusieji mielai klausėsi ne tik prasmingų J. Venskūnienės eilių, bet ir jaunojo atlikėjo Dominyko grojamų melodijų, kurių atlikimu buvo sužavėti susitikimo dalyviai.

Šilavoto bibliotekos bibliotekininkė Diana Tamašauskienė nuoširdžiai padėkojo gerb. Janinai Venskūnienei už prasmingą susitikimą, pasveikino su artėjančiu gimtadieniu, dovanodama puokštę rožių ir kraštietės Aldonos Ruseckaitės knygą „Marios vandens“. Popietė praleista poezijos ir muzikos apsuptyje praturtino susirinkusiųjų sielas ir širdis.

 

Saulė Blėdienė,   Kultūrinių renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close