Bočiai švenčia „brandžios paauglystės“ gimtadienį

Kartu su artėjančiu rudeniu spalio 1-ąją simboliškai švenčiama Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ši daugeliui žmonių reikšminga diena šiais metais sutapo ir su Birštono bendrijos „Bočiai“ 15-uoju gimtadieniu.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garbius senjorus ir susirinkusius svečius kultūros centre žaismingu šokiu pasveikino mažosios pramoginių šokių kolektyvo „Vėjas“ šokėjėlės (vadovė Ilona Aksenavičienė).

Su Pagyvenusių žmonių diena ir savo bendrijos švente, kuri buvo pavadinta „Brandžia paauglyste“, bendrijos narius ir svečius sveikino pirmininkė Julija Barutienė. „Tai diena, kai savo gerais darbais ir skambiomis dainomis įprasminame mūsų kasdienybę ir vis dar trokštame bendravimo bei naujų įspūdžių. Šioje nelengvoje gyvenimo atkarpoje išliekame orūs net tada, kai sužinome, jog esame įvertinti vos 16 Lt, arba 5 eurų priedu prie nustekentos pensijos. Džiaugiamės, kad pagaliau mums grąžins krizės metu paskolintas pensijas, žinoma, be kompensacijos. Esame dėkingi buvusiai ministrei Vilijai Blinkevičiūtei, kuri savo laiku mus pastebėjo ir įvertino, tad turėjome iš ko paskolinti ir vyriausybei“, – su šypsena kalbėjo J. Barutienė.

Penkiolika metų žmogaus gyvenime – pati paauglystė, o senjorams – jau brandumu paženklintas laikas. „Penkiolikos metų žingsniai mus subrandino dideliems darbams. Ir iš savojo gyvenimo rudens mes žvelgiame į rudens spalvomis besidažančią gamtą, ja gėrimės ir dalijamės meile bei gerumu su greta esančiais“, – sakė Leonas Barutis, kviesdamas į rudenį pažvelgti ir Kristijono Donelaičio akimis.

Ant saulelė, vėl nuo mūs atstodama ritas

Irgi palikus mus, greita vakarop nusileidžia

Irgi senytė jau graudenas kailinius imtis

Ir bobą su diedu blogu pas kakalį siunčia…

Taigi, tiek ateinantis ruduo, tiek „senytė“ nėra malonūs reiškiniai, tačiau ir rudenį būna gražių, saulėtų dienų, tokių kaip šių metų spalio 1-oji.

Vėliau buvo gražiai paminėti Anapilin iškeliavę „Bočių“ bendrijos nariai bei tie, kurie dėl sveikatos problemų negali dalyvauti aktyvioje veikloje. J. Barutienė dėkojo rėmėjams ir partneriams, Birštono savivaldybei, meno mokyklai, gimnazijai, sanatorijoms, kultūros centro darbuotojams bei visuomeninėms organizacijoms.

Grupelė bočių gražiai pagerbė savo „vades“: pirmininkę Juliją Barutienę, pavaduotoją Aldoną Mildą Valatkienę bei muzikos vadovę Toliamą Ragienę, įteikdami ne tik gėlių, bet ir dainą.

Birštono senjorus pasveikinti atvyko ir Lietuvos pensininkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Kajetonas Šliogeris. Be gražių sveikinimo žodžių ir pagyrų birštoniečiams už svetingumą, veiklumą, jis apdovanojo padėkos raštais Genovaitę Valatkienę, Nijolę Daukšienę ir Onutę Kurapkienę už muzikalumą ir pavyzdžio rodymą jaunimui ir saviems anūkams. O Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei K. Šliogeris įteikė Telšių mero padėkos raštą.

Sveikinimo žodį tarė ir savivaldybės merė N. Dirginčienė. Ji pasidžiaugė nepaprastu bočių aktyvumu garsinat Birštono vardą, organizuojant įvairias talkas, dalyvavimu koncertuose ir kituose renginiuose ne tik savo mieste, bet ir už jo ribų.

Kartu su Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėju Antanu Grušelioniu merė bočiams įteikė gimtadienio tortą.

Merė padėkas įteikė „Bočių“ bendrijos nariams: Antaninai Grigalavičienei, Onutei Gratulevičienei, Teresei Murauskaitei (švenčiančiai savo jubiliejinį gimtadienį), Aldonai Mildai Valatkienei, Monikai Babonienei.

Renginyje dalyvavo Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, kuri Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos ir 15-ojo gimtadienio proga perdavė Seimo nario sveikinimus ir linkėjimus bei tortą su bočių simbolika, taip pat kvietimus į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto spektaklį.

Bočius sveikino daugelis jų veiklos partnerių: „Tulpės“ sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė, meno mokyklos atstovai, Lietuvai pagražinti draugija, muziejaus kolektyvas, visuomeninės organizacijos, Birštono PSPC direktorė Daiva Citvarienė, TS –KD partijos Birštono skyriaus vadovas Darius Šeškevičius. Paskutinės į sceną pasveikinti bočių užlipo birštoniečių mylimos ir gerbiamos Prienų šviesuolės – Anarsija Adamonienė, Stefa Juršienė ir Antanina Aleknavičienė. A. Adamonienė savo sveikinimą palydėjo labai prasmingu Just. Marcinkevičiaus eilėraščiu „Rudens rožė“ : „Už medžių parke slapstėsi ruduo. Bet rožė matė jį. Visa drebėjo. Mums tik atrodė, kad ji bėgo – ji tyliai ėjo pasiduot. Ir tik todėl ji dar žydėjo.“

Vėliau padėkos už veiklą „Bočių“ bendrijoje bei dainavimą chore „Sidabrinė gija“ buvo įteiktos daugeliui veikliausių ir labiausiai atsidavusių narių.

Po oficialiosios dalies ir sveikinimų mūsų bočius sveikino ir daugybė draugų iš visos Lietuvos kampelių – Ukmergės, Varėnos, Marijampolės, Elektrėnų, Telšių ir Alytaus. Jie atvežė ne tik simbolinių ir prasmingų dovanų, bet ir nuotaikingą koncertą. Kolektyvų pasirodymą baigė bendrai atliekama daina, po to vyko graži ir smagi vakaronė grojant smagiems Alytaus muzikantams.

Toks gražus senjorų bendravimas ir aktyvi koncertinė veikla rodo, kad amžius netrukdo gyventi visavertį gyvenimą, turėti orią senatvę, būti mylimiems šeimoje, gerbiamiems visuomenėje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close