Darbo partiją papildę žalieji savo idėjų neatsisako

Rugsėjo pabaigoje spaudą pasiekė viešas pareiškimas. Darbo partijos ir Lietuvos žaliųjų partijos skyrių pirmininkai Rima Zablackienė ir Gintautas Sodaitis pranešė, kad į savivaldos rinkimus eis su vienos – Darbo partijos pavadinimu. Kadangi Žaliųjų partijos skyriaus Prienų rajone nebeliko, į darbiečių gretas įsiliejo nemažas būrys buvusių žaliųjų su jų pirmininku G. Sodaičiu priešakyje.

DSCF6780

Darbo partijos Prienų skyriaus pirmininkė R. Zablackienė sakė esanti labai patenkinta, nes Darbo partijos skyrius pasipildė beveik pusšimčiu naujų narių – išsilavinusių, veiklių, energingų žmonių, tarp kurių nemažai jaunimo su aukštojo mokslo diplomais. „Tie jauni žmonės bus rimta paspirtis skyriui, formuojant tiek skyriaus struktūrą, tiek komandą rinkimuose į savivaldą“, – pabrėžė R. Zablackienė.

Jos teigimu, tai buvo ne pavienių žmonių apsisprendimas, o viso skyriaus sprendimas. Dalis naujų narių buvo priimta išvažiuojamame Darbo partijos skyriaus posėdyje Užuguostyje, Stakliškėse, kur neseniai įvykusio susiformavusios grupės susirinkimo metu skyriaus pirmininku buvo išrinktas G. Sodaitis, tapęs ir Darbo partijos skyriaus tarybos nariu. Kiti dar tvarko įstojimo dokumentus.

Spalio 12 d. vyks Darbo partijos skyriaus visuotinis rinkiminis susirinkimas, kurio metu bus formuojama skyriaus vadovybė ir skyriaus taryba. Jeigu skyriaus pirmininke vėl taps R. Zablackienė, pagal susitarimą buvusių žaliųjų skyriaus pirmininkas G. Sodaitis turėtų tapti vienu iš Darbo partijos pirmininko pavaduotojų. Taryba savo išvažiuojamame posėdyje priėmė nutarimą, kad visuotiniam susirinkimui teiks R. Zablackienės kandidatūrą rinkimuose į savivaldybės mero postą. Pagal susitarimą įsiliejusiai komandai garantuotos trys vietos pirmuose Darbo partijos penketukuose rinkimuose į savivaldą. Į pirmą penketuką deleguotas G. Sodaitis, antrame penketuke figūruoja stakliškiečio Arūno Tocionio pavardė ir trečiame – Eglės Čepulytės, turinčios gamtos mokslų diplomą. Šiuo metu Darbo partija jau turi suformavusi startinį dešimtuką, nors, pasak R. Zablackienės, jis nėra dar galutinai reitinguotas.

Iš anksto nuramindama kritikus, Darbo partijos lyderė pabrėžė, jog darbiečių ir žaliųjų požiūris bei nuostatos esminiais rajonui klausimais nesiskiria, nors kai kas esą yra bandę priešinti, jog žaliųjų idėjos nėra tapačios Darbo partijos idėjoms. „Nereikia manyti, kad atominės elektrinės statyba yra vienintelė idėja ir vienintelis klausimas, kuris gali būti suderintas arba nesuderintas. Šis klausimas mums nėra aktualus, nes einame į savivaldos rinkimus. Kaip žinia, savivaldybės tarybos nariai nestato atominės elektrinės. Šiuo momentu kiekvienai partijai, einančiai į savivaldos rinkimus, svarbu, kad rajono gyventojai gautų pigią šilumos energiją, todėl mums visiems svarbu pastatyti biokuru kūrenamą elektrinę. Kai skyrius pasipildė tokiu dideliu būriu kompetentingų žmonių, aš tikrai esu įsitikinusi, jog trys programos vietos, kurias rengsime kartu, bus žymiai stipresnės ir svaresnės“, – patikino R. Zablackienė, pridurdama, kad G. Sodaitis yra kompetentingas specialistas ekonomikos ir verslo plėtros, aplinkosaugos srityse, žmogus su 15 metų verslininko patirtimi, didelės, besiplečiančios įmonės vadovas, kurio idėjos, kokia turėtų būti savivaldybės pozicija verslo plėtros klausimais, bei argumentai gali būti svarūs ir reikšmingi. R. Zablackienė neabejoja, kad naujų ir vertingų idėjų jaunimo politikos srityje įneš į Darbo partijos gretas atėjęs jaunas, išsilavinęs, veržlus buvusių žaliųjų jaunimas.

Pradinis Darbo ir Lietuvos žaliųjų skyrių projektas – eiti į savivaldos rinkimus palaikant abiem partijoms viena kitą, nekonkuruojant – pasirodė trapus. Žaliųjų partijos buvusio Prienų skyriaus pirmininkas G. Sodaitis teigė, kad šiuo metu Lietuvos žaliųjų partija nebeatitinka skyriaus deklaruojamų idėjų ir jos interesai jam nebesuprantami. „Žaliųjų nebeliko, liko verslininkai“, – pabrėžė jis.

G. Sodaitis neslėpė, kad pasiūlymų jungtis kalbų lygmenyje buvę ir iš kitų partijų, tačiau, pasak jo, skyrius pasirinkęs tiesiausią kelią. Paklaustas, kokių idėjų dėl šios sąjungos turėję atsisakyti žalieji, buvęs pirmininkas patiktino, jog žalieji savo idėjų neatsisakę. „Mūsų idėjos su didele partija, manau, bus lengviau įgyvendinamos. Realių sprendimų šiuo metu žalieji negalėjo padaryti. O Darbo partija yra valdančioje koalicijoje, jiems trūksta žaliųjų su savo patirtimi, trūksta jaunimo, gamtosaugininkų“, – teigė su savo apie 30 žmonių komanda darbiečių gretas papildęs G. Sodaitis. Jo patikinimu, iš viso Darbo partijos Prienų skyriaus gretas turėtų papildyti apie 50 iš buvusių 70 žaliųjų skyriaus narių. Skyrius turėjo dar apie 30–40 prijaučiančiųjų. Kaip pasielgs kiti nariai, kol kas G. Sodaitis atsakyti negalėjo. Kita vertus, anot jo, skyriaus nariais buvo ir žmonės iš Vilniaus, kitų rajonų, jie galimai prisijungs prie Darbo partijos savo rajonuose.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close