Rugsėjo 19 d. popietę Veiverių šaulių salėje rinkosi seniūnijos senjorai į rudeninių gėlių puokščių parodėlę „Rudens žiedai“.

 042

Idėja pasigrožėti rudens žiedais, įdomiomis daržovėmis ir rausvažandžiais vaisiais kilo Veiverių neįgaliųjų draugijos pirmininkei Vidai Butkevičienei. Pasitarusi su Veiverių kultūros centro direktore Daiva Venclovienė, kuri ne tik padeda vesti renginius, bet ir mielai pati dalyvauja juos ruošiant, Veiverių miestelio floriste Gražina Berezun, be kurios meninių gebėjimų neapsieina nė viena šventė, bei veikliomis draugijos narėmis Birute Bindoliene ir Brone Vaitkevičiene, pirmininkė seniūnijos senjorus sukvietė į nepamirštamą rudens šventę.

Visiems žmonėms, o ypač moterims, kurių gyvenimas paskendęs monotoniškuose buities rūpesčiuose, norisi išeiti iš namų, pabendrauti, pasikalbėti, praskaidrinti vienatvę, pasikeisti valgių receptais. Norisi pasidžiaugti, kad ir mes, senjorai, mokame pamatyti grožį, pasilinksminti, nes tik bendra malda, bendra daina, eilėraščių posmai ir suteikia tą gyvenimo pilnatvę.

Pirmiausia renginio dalyviai apžiūrėjo parodėlę, kurioje puikavosi ne tik gražiausi jurginų, astrų, saulėgrąžų žiedai, bet ir puokštės su moliūgais, cukinijomis, su prinokusiomis rugių varpomis, degančiomis šermukšnio ir putino kekėmis.

Į mūsų šventes dažnai atvyksta ir Veiverių seniūnijos darbuotojai . Šį kartą su mumis pabendrauti atvyko seniūnas Vaclovas Ramanauskas, seniūno pavaduotoja Audronė Lazdauskienė, socialinės darbuotojos Virginija Pacevičienė ir Biruta Keturakienė.

Gėlėmis ir dainomis buvo pasveikinti rugsėjo mėnesį gimtadienį šventusios „Vilties“ ansamblietės Melanija Mocevičienė ir Ona Barzdaitienė.

Už aktyvumą, pagalbą ir nuoširdų dalyvavimą seniūnijos šventėse Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas padėkomis ir gėlėmis apdovanojo Stasį Vaitukaitį, Gražiną Berezun, Romą Skučą, Vilytę Stelmokienę bei perdavė LR seimo nario Andriaus Palionio diplomus patriotinio eilėraščio konkurse dalyvavusiems veiveriečiams Onutei Barzdaitienei ir Juliui Janauskui. Seniūnas pasveikino senjorus su artėjančia Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Tylos minute pagerbėme Anapilin išėjusius mūsų draugijos narius.

Prie gausaus vaišių stalo užsimezgė jaukūs pokalbiai, liejosi prisiminimai, dėkojimai vieni kitiems. Ansamblio „Viltis“ dainininkai, akordeonu pritariant vadovei Aurelijai Bareišienei, traukė dainą po dainos, įtraukdami visus dalyvius. Salėje sukruto suktis šokėjų poros, o per pertraukėles skambėjo linksmi ir juokingi Vilytės Stelmokienės eilėraščiai.

Nenuilstanti Veiverių neįgaliųjų draugijos pirmininkė Vida Butkevičienė dažnai sukviečia į bendrą būrį visus, kas to nori, sergančiuosius aplanko namuose. Džiaugiamės, kad čia galime nuoširdžiai pabendrauti, pasiguosti, pasidalinti rūpesčiais, pakeliauti. Čia mes pasijuntame reikalingi, užpildome sielos tuštumą, darome gerus darbus, kuriame, padedame vieni kitiems. Dėkojame organizatorėms ir visiems, prisidėjusiems prie šventės ruošimo. Tikime, kad renginyje dalyvavusiųjų širdis ir šaltais rudens vakarais šildys nuostabūs atmintyje išlikę rudens žiedų peizažai.

Vilytė Stelmokienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close