Šventėje nugalėjo Išlaužo medžiotojai

Praėjusį šeštadienį į tradicinę šventę Meškapievio miške susirinko Prienų rajono būrelių medžiotojai, jų šeimų nariai, taip pat ir jų keturkojai draugai. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Prienų skyriaus pirmininkas Giedrius Aleknavičius pasveikino šventės dalyvius ir pristatė gausų būrį svečių. Su šunimis parodoje dalyvavo ir kaimynai latviai.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po sveikinimo kalbų draugijos pirmininkas įteikė padėkos raštus labiausiai nusipelniusiems ir prisidėjusiems prie draugijos veiklos. Padėkos raštus gavo Seimo narys Andrius Palionis, Valentinas Beleška, Juozas Vaitukaitis, Saulius Paulauskas, Gintaras Kleiza, Vidmantas Rasimas, taip pat dauguma medžiotojų būrelių.

Kiekvienas medžiotojų būrelis įsirengė savo kiemelį, paruošė ragų ir kailių ekspoziciją ir tuoj pat užkūrė ugnį, nes reikėjo visiems išvirti žvėrienos sriubą.

Šiek tiek toliau ant kalniuko vyko šunų paroda, kurios dalyvius šunelius vertino kinologas. Labiausiai visus domino medžiokliniai šunys, tarp kurių buvo ir didelių azijos aviganių, ir mažų terjerų. Šeimininkai stengėsi pademonstruoti savo augintinius, nes buvo vertinamas ir kailio tankis, nugaros ilgis, plauko storis ir kt.

Lauko pakraštyje medžiotojai, apsupti gausaus būrio palaikančiųjų, rinkosi į šaudymo varžybas. Reikėjo šaudyti į stovintį šerną, į bėgantį šerną ir į skriejančias lėkšteles. Geriausiai sekėsi Išlaužo medžiotojų būrelio nariams (vadovas Valdas Paulauskas), kurie surinko 92 įskaitinius taškus. Antroji vieta atiteko Palių medžiotojų būreliui (vadovas Valentinas Beleška), surinkusiems 88 taškus, o trečioji – Prienų medžiotojų būreliui (vadovas G. Aleknavičius), į savo sąskaitą įsirašiusiam 82 taškus.

Šventę papuošė Prienų baikerių klubo MCC „Raptorial“ motociklininkų apsilankymas. Jų vadovas Artūras Jočiūnas šiek tiek papasakojo apie klubo veiklą. Pasirodo, klubo veikloje dalyvauja 18 baikerių, tačiau į medžiotojų šventę visi neatvažiavo. Besidomintiems galingais motociklais buvo galima apie juos paklausinėti, taip pat ir pasėdėti ant baikerių „žirgų“.

Smagiai leisdami laiką bendraminčių draugijoje, taip pat su šeimomis, medžiotojai galėjo rasti ir kitokių užsiėmimų, pasigirti laimikiais, apžiūrėti kolekcijas ir ekspozicijas. Bepramogaujant skaniais kvapais viliojo verdantys žvėrienos sriubos puodai ir kitokie patiekalai iš žvėrių mėsos, taip pat rūkytos žuvys, kuriomis vaišino Išlaužo būrelio nariai.

Po valgių degustacijų visi 12 būrelių gavo apdovanojimus, nes labai sunku nustatyti, kuri sriuba skaniausia, kurių pagaminta mėsytė sultingiausia. Moterys džiaugėsi, kad nors šią dieną vyrai maistą gamina. Juk medžioklė – tai jau vyrų reikalas.

Šeštadienį oras buvo kaip užsakytas – švietė saulė, tad visiems buvo smagu laiką leisti gamtoje, pramogauti ir pagilinti savo medžioklės žinias.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close