Europos paveldo dienos Prienuose (GALERIJA)

2014 m. Europos paveldo dienų renginiai skirti praėjusio amžiaus laikotarpiui iki Antrojo pasaulinio karo ir šį laikotarpį atspindinčiam paveldui aktualizuoti. Kviečiame Prienų miesto svečius ir gyventojus, norinčius kuo daugiau sužinoti apie garbingą Prienų miesto praeitį, rugsėjo 15–20 d. dalyvauti renginiuose, skirtuose Europos paveldo dienoms.

DSC_1925

 

galerija0906

     Rugsėjo 15 d. 17 val. iškilmingas Europos paveldo dienų atidarymas ir vėliavos pakėlimas Prienų Laisvės aikštėje.
 Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje vyks Europos paveldo dienoms skirta spaudinių paroda „Prie anos upės…“. Parodoje eksponuojami spaudiniai ir kiti dokumentai apie Prienų kraštą, istorijos ir kultūros paminklus. Lankytojus turėtų sudominti šie nepublikuoti darbai: Daivos Bartusevičiūtės „Prienų rajono istorijos ir kultūros paminklai“ (1985 m.), „Prienų miesto gatvės“ (1987 m.), Aldonos Aleksėjūnienės „Paminklas prisikelia“ (1988 m.), Marijos Vitkauskaitės „Mintys apie Prienus“, „Prienų „Žiburio“ gimnazija“, Juozo Šleikaus „Prienų rajono archeologiniai gamtos paminklai“.
Prienų kultūros ir laisvalaikio centre veiks fotografijų paroda „Dingę senieji Prienai“. Parodos lankytojai galės susipažinti su Prienų istorija, užfiksuota prieniečių išsaugotose senose nuotraukose. Nuotraukų paroda veiks Kultūros ir laisvalaikio centro I aukšto fojė.
Prienų krašto muziejus kviečia į ekskursijas po Prienų miestą „Senųjų Prienų beieškant“, puikiai atspindinčias Europos paveldo dienų temą – „XX amžiaus pradžios skonis“. Ekskursijų dalyviai bus supažindinami su Prienų miesto praeitimi ir svarbiais objektais, kurių 1918–1940 m. Prienuose buvo labai daug: veikė Goldbergo alaus bravoras, penki malūnai, dvi lentpjūvės, terpentino gamykla, skerdykla, muilo fabrikas, trys vilnų karšyklos, trys odų dirbtuvės, dvi kailių dirbtuvės, trys stalių dirbtuvės, veltinių fabrikas, keletas siuvyklų, keturi bankai, trys restoranai, du viešbučiai, apie 120 krautuvių, limonado dirbtuvė, penkios kirpyklos, penkios batsiuvių dirbtuvės, smalos dirbtuvė, dvi vaistinės ir dar daug kitų pramonės, švietimo, kultūros ir religinio kulto objektų.
Ekskursijos vyks rugsėjo 15–20 d. 10 ir 14 val.
Rugsėjo 15– 20 dienomis Prienų krašto muziejuje vyks edukacinių užsiėmimų savaitė „ATEIK, PAMATYK, SUŽINOK, IŠBANDYK“. Renginys skirtas šeimoms ir bendruomenėms, siekiant pristatyti muziejų, kaip vietą, tinkamą praleisti laisvalaikį. Renginio metu bus supažindinama su muziejuje veikiančiomis edukacinėmis programomis.
Kviečiame į šiuos edukacinius užsiėmimus:
Rugsėjo 15 d. 10 val. „Žvakių liejimas“
Rugsėjo 16 d. 10 val. „Pasakų pasaulis“
Rugsėjo 17 d. 10 val. „Duonos kelias iki stalo“
Rugsėjo 18 d. 10 val. „Auskit, vykit mano rankos“
Rugsėjo 15–20 d. 10 ir 14 val. edukaciniai užsiėmimai „Senųjų Prienų beieškant“.

Visi edukaciniai užsiėmimai nemokami.
Būtina išankstinė registracija tel. 8 682 59394, el. p. ejuodsnukyte@gmail.com

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close