Naujame parke jau sodinamos gėlės

Praėjusį ketvirtadienį Birštono vienkiemio bendruomenės moterys jau pradėjo sodinti daugiametes gėles naujai įrengtame parke. Bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys ir pavaduotoja Birutė Vokietaitienė sako net nesitikėję tokio žmonių aktyvumo.

IMG_6749

Birštono vienkiemio gyvenvietės gale buvo apleistas valstybinės žemės sklypas, kuriame telkšojo žolių ir maurų prižėlęs tvenkinys. Jis neteikė žavesio vis gražėjančiai gyvenvietei, nors vaikai ir sutūpdavo prie jo su meškerėmis.

Gausiai Birštono vienkiemio bendruomenei vadovauja du atsakingi, aktyvūs ir kūrybingi vadovai, beje, abu Birštono savivaldybės tarybos nariai. Ir jiems ne tas pats, kaip atrodo mūsų kaimas. Žmonių deleguoti Tarybos nariai įsiklauso į gyventojų pageidavimus ir daro tai, ką reikia.

Mintis sutvarkyti šitą kampelį kilo B. Vokietaitienei. Ji ir pradėjo žygius, kad čia atsirastų vieta, kurioje gyvenvietės ir bendruomenės žmonės galėtų ilsėtis ir pramogauti.

Gavus savivaldybės pritarimą buvo parengtas techninis projektas, o šių metų gegužės pabaigoje pradėti ir pirmieji darbai. Dabar jau tyvuliuoja nemažas tvenkinukas, aplink užsėta veja, takeliai išgrįsti trinkelėmis.

Džiaugiasi kaimo žmonės suėję į bendrą talką, džiaugiasi, kad bus kur švęsti Užgavėnių šventę, surengti gražias Jonines ar Žolines. Naujajame parke bus vietos ir scenai, bus pastatyti suoleliai, įrengtos žaidimų aikštelės. Pasak B. Vokietaitienės, dar yra minčių įrengti ir kai ką daugiau, tačiau reikia laukti kito projekto.

Architektas suprojektavo ir parodė, kur ir kokias sodinti gėles, o kur bus pasodinti jau paaugę medžiai. Pavasarį vėl bus sodinamos kitos gėlės, kurios papuoš gyvenvietės aplinką, sukurs gražesnį gyvenimą.

Birštono vienkiemio bendruomenės nariai yra aktyvūs, kūrybingi ir darbštūs. Jie asmeniniu pavyzdžiu rodo, kad reikia patiems norėti ir prisidėti darbu, o iš projektų, skirtų kaimo pagražinimui, galima gauti ir lėšų tiems tikslams įgyvendinti.

Birštono vienkiemio poilsio parkas bus baigtas įrengti jau rugsėjo mėnesio pabaigoje. Čia dar tebetriūsia rangovai UAB „Hidrosta“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close